Θάνος Μπίρκος: «Έφυγε από την ζωή ξαφνικά, στον ύπνο του, από χαρά»

Θάνος Μπίρκος

"Όσο περνάει ο καιρός δεν μου λείπει λιγότερο" ομολογεί ο Θάνος Μπίρκος.

Ο Θάνος Μπίρκος βρέθηκε καλεσμένος του Θέμη Γεωργαντά, τη νύχτα της Κυριακής, στο πλατό της εκπομπής After Dark στο OPEN. Ο ηθοποιός που γνωρίσαμε καλύτερα μέσα από την επιτυχημένη σειρά του Alpha, «Σασμός» μίλησε μέσα σε όλα για την πρόσφατη απώλεια του αγαπημένου του πατέρα και την διαχείριση που προσπαθεί να κάνει με την πάροδο του χρόνου.

Ειδικότερα, ο Θάνος Μπίρκος εξομολογήθηκε πως «ο μπαμπάς μου έφυγε το 2020 από την ζωή. Ξαφνικά, στον ύπνο του, δεν ταλαιπώρησε κανέναν. Έφυγε μάλλον από χαρά από ότι καταλαβαίνω γιατί ήταν στην φάση που μετακόμιζαν οι δικοί μου μόνιμα στο χωριό. Είχε φτιάξει το μποστάνι του, ένα μποστάνι, κάτι ντομάτες, κάτι κολοκυθιές που είχαν ανοίξει τα πράσινα τα φύλλα τους τα ωραία και σε λίγο θα έβγαζαν τους καρπούς… Ήταν ένα υπέροχο μποστάνι… Ήταν χαρούμενος και του άρεσε πάρα πολύ το χωριό».

«Όταν φεύγει ένας γονιός, φεύγει ένας άνθρωπος που έχει διαμορφώσει τα πρώτα σου χρόνια στη ζωή. Σου έχει δώσει τους πρώτους σου κανόνες, σου έχει θέσει τα πρώτα σου όρια, σου έχει προσφέρει τα πρώτα σου συναισθήματα. Όταν φεύγει αυτό το μαξιλάρι, πλέον συνειδητοποιείς κατά τη γνώμη μου πως δεν το έχεις αυτό το μαξιλάρι και πρέπει να θέσεις αυτό το όριο μόνος σου. Παίρνεις πλέον την ευθύνη αυτή μέσα σου. Έτσι το αντιμετωπίζω και το βλέπω εγώ τουλάχιστον την δεδομένη χρονική στιγμή που μιλάμε».

«Επίσης, αυτό που έχω εντοπίσει είναι πως όσο περνάει ο καιρός δεν μου λείπει λιγότερο αλλά αλλάζει και φεύγει το δυσάρεστο της εικόνας που έχεις δει εκείνη την ώρα της κηδείας. Φεύγει όλο αυτό το δυσάρεστο και βαρύ πράγμα και κρατάς όλη την ωραία εικόνα και τα γέλα. Τα όνειρα που έκαναν οι γονείς σου, όταν ήσουν μικρός που τότε δεν τα αντιλαμβανόσουν και τώρα έχεις φτάσει σε μια ηλικία και κάνει και συ παρόμοια όνειρα. Έχεις στη μνήμη σου πως «αχ, αυτά τα όνειρα τα έχω ακούσει αλλά ήμουν 10 χρονών και δεν τα καταλάβαινα». Τώρα όμως τα κάνω και εγώ» πρόσθεσε, ακόμα, ο Θάνος Μπίρκος στο late night του Θέμη Γεωργαντά στο OPEN.