Θάνος Κανούσης: «Ο Βασίλης Καρράς είχε αφήσει αυτό το σημείωμα στη σύζυγο του, Χριστίνα»

Θάνος Κανούσης

"Ο Βασίλης ήταν στο κρεβάτι το ιατρικό, πόναγε πάρα πολύ και γω προσπαθούσα να διαβάσω τη ζωή του" περιγράφει ο Θάνος Κανούσης.

Στο πλατό του The 2night Show βρέθηκε ο Θάνος Κανούσης για να συναντήσει τον Γρηγόρη Αρναούτογλου, τη νύχτα της Τετάρτης, στον ΑΝΤ1. Ο συγγραφέα της βιογραφίας του Βασίλη Καρρά μίλησε με λεπτομέρειες για τις τελευταίες στιγμές με τον αείμνηστο τραγουδιστή αποκαλύπτοντας για πρώτη φορά το σημείωμα που εκείνος είχε αφήσει για την Χριστίνα του.

Ειδικότερα, ο Θάνος Κανούσης σημείωσε χαρακτηριστικά πως «δεν της έχει αφιερώσει κεφάλαιο στο βιβλίο αλλά μιλάει πάρα πολύ για την Χριστίνα. Η Χριστίνα ήταν ο άνθρωπος που τον βοήθησε. Αν δεν ήταν η Χριστίνα, δεν ξέρω τι θα γινόταν με τον Βασίλη. Δηλαδή στις κρίσιμες αποφάσεις ήταν η Χριστίνα. Μέσα στο βιβλίο αναφέρεται πολλές φορές το όνομα της. Θα πω και κάτι. Μια από τις πιο δύσκολες στιγμές, τις δικές μου, ήταν στις 18 Δεκέμβρη όταν με φώναξε στη Θεσσαλονίκη».

«Είχε τελειώσει το βιβλίο και περιμέναμε να δούμε τι θα γίνει με την υγεία του. Μπαίνω στο σαλόνι, μου λέει «έλα κάτσε κοντά μου» και φωνάζει τη Χριστίνα, τον ξάδελφο του και τον μάνατζερ του. Μου λέει «σε παρακαλώ, διάβασε μου το βιβλίο». Καταλαβαίνεις τώρα τι σκηνή; Ήμουν απροετοίμαστος! Ο Βασίλης στο κρεβάτι το ιατρικό και γω να προσπαθώ να διαβάσω τη ζωή του! Με έναν Βασίλη ο οποίος ήξερα ότι πόναγε πάρα πολύ, ούτε παυσίπονα έπιαναν ούτε τίποτα. Έκανα πολύ μεγάλη προσπάθεια και βοήθησε ίσως το ότι ασχολήθηκα με το θέατρο, δεν τον κοίταγα στα μάτια αλλά είχε ένα πλατύ χαμόγελο και ρούφαγε κάθε λέξη και κάθε εικόνα που του περιέγραφα».

«Αφού λοιπόν το διάβαζα με πολύ δυσκολία, φεύγοντας με φωνάζει κατ’ ιδίαν να μου πει δυο πράγματα. Το ένα, που ήταν πολύ συγκινητικό για μένα, ήταν που μου είπε «Θάνο μου, θέλω να μ’ αγαπάς και να με σκέφτεσαι. Το σημείωμα για τη Χριστίνα το έβαλες;». Την πρώτη φορά, πριν από έξι μήνες, μου είχε δώσει ο Στράτος ένα σημείωμα για να το βάλω μόνο όταν ο Βασίλης δεν θα είναι πια στη ζωή» πρόσθεσε, εν συνεχεία, ο Θάνος Κανούσης για τον αείμνηστο λαϊκό βάρδο σε αυτή τη νέα τηλεοπτική του συνέντευξη.

«Αυτό το σημείωμα έλεγε: Σε αυτό το ταξίδι δεν θα σε πάρω Χριστινάκι μου, να μείνεις πίσω για να βοηθάς τους ανθρώπους. Έχεις δικό σου τρόπο εσύ, γι’ αυτό σ’ αγαπώ».