Θάνος Καληώρας: «Αν είσαι κάθαρμα στη ζωή σου, δεν μπορείς να είσαι ιερό τέρας στη σκηνή»

Θάνος Καληώρας

«Είναι θλιβερό να καταδυναστεύουν νέους ανθρώπους με όνειρα, με φιλοδοξίες», λέει ο Θάνος Καληώρας.

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» ήταν σήμερα ο Θάνος Καληώρας, ο οποίος απάντησε για το ελληνικό metoo, αλλά και για τα… ιερά τέρατα που λέμε, τονίζοντας πως «δεν γίνεται να είσαι κάθαρμα στη ζωή σου και ιερό τέρας στη σκηνή».

«Όταν άκουσα κάποια πράγματα για κάποιους ανθρώπους έπεσα από τα σύννεφα. Αυτό που έχει γίνει έχει τελείως διαφορετική σημασία από αυτά που μπορεί να συμβαίνουν σε οποιαδήποτε δουλειά. Είναι ένα θλιβερό φαινόμενο αυτό που έγινε, να καταδυναστεύουν νέους ανθρώπους με όνειρα, με φιλοδοξίες, με αγάπη γι’ αυτό που πάνε να υπηρετήσουν και να υπάρχουν μερικοί άνθρωποι και πιστεύω ότι είναι κι άλλοι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν συμπεριφερθεί κατά αυτόν τον τρόπο. Για μένα είναι εγκληματικό, αυτή η αρρώστια, αυτή η αλαζονεία που υπάρχει στο θέατρο πρέπει να τελειώσει», είπε αρχικά ο Θάνος Καληώρας.

Ο Θάνος Καληώρας πρόσθεσε επίσης για το ίδιο θέμα: «Αν δεν είναι άνθρωπος κατά βάση, δεν μπορείς να είσαι ιερό τέρας στη σκηνή. Αν είσαι ένα κάθαρμα στη ζωή σου και συμπεριφέρεσαι κατ’ αυτόν τον τρόπο σε αθώα πλάσματα, δεν μπορείς να είσαι ιερό τέρας στη σκηνή. Ιερό τέρας ήταν η Αρώνη, ο Μινωτής, ο Κατράκης, ο Χορν. Πρέπει να είσαι άνθρωπος κατά βάση, η συμπεριφορά σου πάνω στη σκηνή να είναι ανθρώπινη».