Θανάσης Παπαθανασίου: «Μετρούσαμε τις διαφημίσεις για να καταλάβουμε αν το σίριαλ έχει επιτυχία»

Θανάσης Παπαθανασίου

"Δεν υπήρχε τότε αυτό το νταβαντούρι με την τηλεθέαση" ομολογεί ο Θανάσης Παπαθανασίου.

Ο Θανάσης Παπαθανασίου έδωσε συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής «Στούντιο 4» και τη δημοσιογράφο Φανή Πλατσατούρα το απόγευμα της Παρασκευής στην ΕΡΤ. Μέσα σε όλα, δε, ο γνωστός σεναριογράφος γύρισε πίσω στον χρόνο και μίλησε με τρυφερότητα για την επιτυχημένη σειρά «Τρεις Χάριτες» αλλά και την ταινία «Safe Sex».

Ειδικότερα, ο Θανάσης Παπαθανασίου σημείωσε χαρακτηριστικά πως «όταν κάναμε τις Τρεις Χάριτες και είχαν μεγάλη επιτυχία, δεν το ξέραμε. Πριν από εμάς είχε κάνει ο Νίκος Κουτελιδάκης τους «Αυθαίρετους» και τις πρώτες φορές τον ρωτούσαμε «πως θα καταλάβουμε αν ένα σίριαλ έχει επιτυχία;». «Θα μετράτε τις διαφημίσεις» μας απαντούσε γιατί τότε έβαζαν τις διαφημίσεις στην αρχή. Καθόμασταν λοιπόν σε κάθε επεισόδιο και μετρούσαμε τις διαφημίσεις».

«Αυτό το νταβαντούρι με την τηλεθέαση δεν υπήρχε τότε. Ήταν άλλες εποχές. Το ότι αρέσουν οι Τρεις Χάριτες ακόμα στις επαναλήψεις δείχνει ότι αρέσουν. Αυτή είναι και η επιτυχία σε κάτι. Το να το κάνεις δηλαδή το ’90 και να μπορείς να το δεις και το 2030 ή το 2060. Τότε δεν υπήρχαν και εκπομπές στην τηλεόραση. Υπήρχε μία εκπομπή με την Λιάνα Κανέλλη που λεγόταν «Ψηλά τα χέρια» και έκανε ένα αφιέρωμα στις Χάριτες. Κάποια στιγμή μπαίνω σε ένα ταξί και μου λέει: «Ωπ, τι κάνεις; Που είναι ο άλλος;». Μετά την εκπομπή της Κανέλλη αυτό. Ως τότε δεν έλεγα ότι είμαι συγγραφέας και γράφω αυτό το σίριαλ, μετά τις Χάριτες όμως αποφάσισα ότι αυτή θα είναι η δουλειά μου και θα ασχοληθώ μόνο με αυτό

«Όταν κάναμε το Safe Sex δεν βγήκαν και είπαν «κρεμάστε τους στο Σύνταγμα» αλλά οι κριτικές ήταν τόσο αρνητικές που σκεφτόμασταν απλώς γιατί. Βάζουν και αστεράκια οι κριτικοί, κάποιος είχε βάλει και ένα τετράγωνο που σήμαινε ότι είναι κακή ταινία αλλά δεν ήταν και τόσο χάλια, σιγά πια» πρόσθεσε ακόμα ο Θανάσης Παπαθανασίου στο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο της δημόσιας τηλεόρασης.