Θανάσης Παπαγεωργίου: «Υπήρχαν χρονιές που είχαμε 7, 8 θεατές στο θέατρο

Θανάσης Παπαγεωργίου

"Ο κόσμος έχει αυτό το κουσούρι να μαθαίνει τι συμβαίνει και τι κρύβεται πίσω από σένα" εξομολογείται ο Θανάσης Παπαγεωργίου.

Ο Θανάσης Παπαγεωργίου παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής «Καλύτερα δε γίνεται» και την δημοσιογράφο Ειρήνη Αρβανίτη στον Alpha. Μέσα σε όλα, ο σημαντικός εργάτης του θεάτρου αναφέρθηκε στην μακρόχρονη διαδρομή στον καλλιτεχνικό χώρο, την αναγνωρισιμότητα καθώς και την πολυετή κοινή θεατρική διαδρομή με τη Λήδα Πρωτοψάλτη.

Πιο συγκεκριμένα, ο Θανάσης Παπαγεωργίου σημείωσε χαρακτηριστικά πως «υπήρχαν χρονιές που παίζαμε και με 7 και με 8 θεατές, έτσι κρατήθηκε το θέατρο Στοά. Τα πρώτα χρόνια νομίζω ότι ήταν ήρωες τα παιδιά που πέρασαν από δω γιατί μοιραζόμασταν αυτά που βγάζαμε. Είχα έναν συνάδελφο που με ρωτούσε αν υπάρχουν χρήματα, «πήγαινε πάνω, το παντελόνι μου είναι πίσω από την πόρτα, δες τι έχω στην τσέπη και πάρε» του έλεγα».

«Η μεγάλη αναγνωρισιμότητα ήρθε όταν έπαιζα στη Μαντάμ Σουσού και το Μικροί Μεγάλοι, αυτά ήταν τα δυο σίριαλ που με έκαναν γνωστό. Ο κόσμος δεν ήξερε ότι παίζω στο θέατρο και η αναγνωρισιμότητα είναι ένα πάρα πολύ περίεργο πράγμα. Ο κόσμος θέλει να σε αναγνωρίζει έτσι όπως θέλει εκείνος, να σε κατασκευάζει όπως θέλει εκείνος και να του τροφοδοτείς την περιέργεια του. Αυτό το κουσούρι που έχει να μαθαίνει τι συμβαίνει και τι κρύβεται πίσω από σένα».

«Με τη Λήδα Πρωτοψάλτη ζήσαμε πολύ λίγο μαζί. Πέντε, έξι χρόνια αλλά μετά ήμασταν 45 χρόνια εδώ στο θέατρο. Αν έχεις να πεις κάτι με έναν άνθρωπο δεν είναι ανάγκη να το πεις σε όλους τους τομείς της ζωής σου. Μπορεί να συμπορευθείς μέσα σε ένα κανάλι που να λειτουργείς πάρα πολύ ωραία» συμπλήρωσε ο Θανάσης Παπαγεωργίου στο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο του Alpha.