Θανάσης Παπαγεωργίου: «Κάνω 60 χρόνια θέατρο, δεν μου είπαν ποτέ να πάω στην Επίδαυρο»

Θανάσης Παπαγεωργίου

"Με τη Λήδα Πρωτοψάλτη μείναμε θεατρικό ζευγάρι και μετά το διαζύγιο μας. Είχαμε ωραία χημεία μέσα στη δουλειά. Είναι άλλο πράγμα το σπίτι και άλλο η δουλειά. Εγώ ήμουν ανώριμος για οικογένεια τότε", εξομολογείται ο Θανάσης Παπαγεωργίου.

Ο Θανάσης Παπαγεωργίου συναντά τον Μάρκο Βαμβακάρη στο Θέατρο Στοά για 25 παραστάσεις και ο Κώστας Τσουρός συνάντησε τον Θανάση Παπαγεωργίου στο Mega Καλημέρα για μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης.

«Υπήρχαν στιγμές που πέρασα δύσκολα με δάνεια, τα πρώτα 25 χρόνια της Στοάς είχα γύρω στις 25 αγωγές για έξωση. Πάντα έτσι ζούσαμε. Από το 1980 και μετά άρχισαν οι επιχορηγήσεις και πήραμε μια ανάσα. Αυτονόητο είναι ότι κάποιες φορές δεν μπορούσα να πληρώσω τους ηθοποιούς. Όταν ήμασταν στην Κοκκινιά δεν είχαμε λεφτά για να ανέβουν όλοι με το λεωφορείο… κάποιοι ανέβαιναν με τα πόδια», εξομολογείται ο Θανάσης Παπαγεωργίου.

Για τη σχέση του με τη Λήδα Πρωτοψάλτη, λέει ο ηθοποιός: «Τη Λήδα Πρωτοψάλτη την γνώρισα το 1962, το 1965 παντρευτήκαμε. Μείναμε θεατρικό ζευγάρι και μετά το διαζύγιο μας. Είχαμε ωραία χημεία μέσα στη δουλειά. Είναι άλλο πράγμα το σπίτι και άλλο η δουλειά. Εγώ ήμουν ανώριμος για οικογένεια τότε».

«Κάνω 60 χρόνια θέατρο, δεν μου είπαν ποτέ να πάω στην Επίδαυρο. Αν μου το πουν τώρα θα μου κάνει τεράστια εντύπωση. Μη με κοιτάτε έτσι, δεν ξέρω τι να απαντήσω», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Θανάσης Παπαγεωργίου.