Θάλεια Ματίκα: «Την περίοδο του “Μη μου λες αντίο” δέχθηκα κάποια γράμματα από περίεργους θαυμαστές»

Θάλεια Ματίκα

«Αντιμετώπιζα πάντα την τηλεόραση ως μέσο βιοπορισμού. Δεν καβάλησα ποτέ το καλάμι», λέει η Θάλεια Ματίκα.

Στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και τον Αλέξη Μίχα έδωσε συνέντευξη η Θάλεια Ματίκα. Η ηθοποιός μίλησε για την επιστροφή της στην τηλεόραση, την ανύπαρκτη σχέση με τα social media και τον γάμο της με τον Τάσο Ιορδανίδη.

«Η νέα σειρά «Η πτώση» πάει λόγω εκλογών για την επόμενη σεζόν. Νομίζω είναι καλυτέρα. Αν έβγαινε τώρα θα “καιγόταν”. Η σειρά έχει την εμπορία ανθρωπίνων οργάνων. Είναι ένα σκληρό θέμα. Το εμπόριο ανθρώπινων οργάνων είναι η τρίτη πιο κερδοφόρα παράνομη δραστηριότητα παγκοσμίως», είπε αρχικά η Θάλεια Ματίκα.

Η Θάλεια Ματίκα είπε στη συνέχεια: «Με τον Χρήστο Λούλη είχαμε συνεργαστεί πριν πολλά χρόνια στο «Κλείσε τα μάτια» του Χριστοφόρου Παπακαλιάτη. Τεράστια επιτυχία εκείνη την εποχή. Έχουν αλλάξει πολύ τα δεδομένα στη μυθοπλασία. Στο «Κλείσε τα μάτια» γυρίζαμε 17 μέρες ένα επεισόδιο. Τώρα κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει είναι πολυτέλεια. Δεν υπήρχαν social media εκείνη την εποχή. Τώρα τα πράγματα με αυτά είναι πολύ πιο αγρία. Προβάλλεται επεισόδιο μιας σειράς και σε πραγματικό χρόνο μπορείς να διαβάζεις τα σχόλια για σένα στο twitter. Αυτό είναι λίγο τρομακτικό».

Η Θάλεια Ματίκα ανέφερε στη συνέχεια: «Είμαι σχεδόν αναλφάβητη όσον αφορά στα social media. Δεν έχω γκουγκλάρει το όνομα μου ποτέ. Αυτά τα κάνει και για τους δυο μας ο Τάσος. Στο «Μη μου λες αντίο» με τον Μανούσο Μανουσάκη είχαμε πολύ καλή επαφή από την πρώτη στιγμή. Δέσαμε πολύ με τον Μέμο Μπεγνή στο “Μη μου λες αντίο” και ξεκίνησε ένα υπέροχο ταξίδι. Αντιμετώπιζα πάντα την τηλεόραση ως μέσο βιοπορισμού. Δεν καβάλησα ποτέ το καλάμι. Την περίοδο του “Μη μου λες αντίο” δέχθηκα κάποια γράμματα από περίεργους θαυμαστές. Είχαν βρει μέχρι και τα τηλέφωνα των γονιών μου».

Κλείνοντας, η ηθοποιός αναφέρθηκε και στην γνωριμία της με τον σύζυγό της και ηθοποιό Τάσο Ιορδανίδη: «Η πρώτη μου γνωριμία με τον Τάσο ήταν για επαγγελματικούς λόγους. Το πρώτο ραντεβού ήταν όταν τον κάλεσα σπίτι να δούμε dvd. Κομμάτια της σχέσης μας αναφέρονται στην παράσταση “Θέλω να σου κρατάω το χέρι”. Έχει βιογραφικά στοιχεία, θα συνεχίσουμε την παράσταση και την επόμενη σεζόν».