Θάλεια Ματίκα: «Με τα νέα μέτρα δεν είχαμε ούτε ένα εισιτήριο στους άνω των 65»

Θάλεια Ματίκα

"Δεν πρέπει να μην είμαστε ακραίοι. Ας ηρεμήσουμε λίγο" τόνισε, επίσης, η Θάλεια Ματίκα.

Την Θάλεια Ματίκα συνάντησε ο δημοσιογράφος Αρτ με την κάμερα της εκπομπής «Τι λες τώρα» το μεσημέρι της Κυριακής. Η γοητευτική ηθοποιός μίλησε μέσα σε όλα για τις αλλαγές που έχουν φέρει τα μέτρα κατά της πανδημίας στο θέατρο και την πολυσυζητημένη αποχώρηση του Άρη Σερβετάλη από την παράσταση «Ρινόκερος».

Πιο συγκεκριμένα, η Θάλεια Ματίκα σημείωσε χαρακτηριστικά πως «μέχρι πρότινος εμείς στο θέατρο Άλφα λειτουργούσαμε Παρασευή για μεικτό κοινό, για να μην αποκλείσουμε κανέναν από την παράσταση, ενώ Σαββατοκύριακο αμιγώς για εμβολιασμένους. Ο αποκλεισμός των ανθρώπων δεν μου αρέσει καθόλου. Δεν νομίζω ότι υπάρχει νοήμων άνθρωπος που του αρέσει να αποκλείονται άνθρωποι από δραστηριότητες. Εγώ προσωπικά όμως πάω με τον δρόμο της επιστήμης».

«Το Σάββατο το βράδυ χαρακτηριστικά, επειδή εμείς στους 65 και άνω έχουμε εκπτωτικό εισιτήριο, μου είπε ο Τάσος ότι δεν είχαμε οποτε ένα εισιτήριο. Αυτό κάτι σημαίνει. Δηλαδή η τρίτη ηλικία και εμβολιασμένοι που είναι οι άνθρωποι φοβούνται να κυκλοφορήσουν και το θεωρώ πάρα πολύ λογικό».

«Με τον Άρη Σερβετάλη είχαμε μια υπέροχη συνεργασία στο Κλείσε Τα Μάτια για δύο χρόνια. Από τότε φυσικά τον έχω και τον έχω δει μόνο σε παραστάσεις. Είναι όμως ένας άνθρωπος που τον αγαπώ πολύ. Καταλαβαίνω ότι όντως ζούμε καταστάσεις που μας ξεπερνούν, αλλά ας είμαστε λίγο προσεκτικοί στα λόγια μας και ας μιλάμε με αγάπη για τους ανθρώπους. Ο Άρης Σερβετάλης είναι ένας σπουδαίος καλλιτέχνης, ένας άνθρωπος εσωστρεφής που δεν νομίζω ότι έχει δώσει δικαιώματα με το έργο και τον τρόπο ζωής του. Πρέπει να είμαστε λίγο πιο ήρεμοι στο πως εκφραζόμαστε, λίγο πιο στωικοί, να αφουγκραζόμαστε το τι συμβαίνει και να μην είμαστε ακραίοι. Ας ηρεμήσουμε λίγο» συμπλήρωσε η ηθοποιός στην ψυχαγωγική εκπομπή της Κατερίνας Καραβάτου στο Μεγάλο Κανάλι.