«Θα αποκαλύψω για πρώτη φορά ότι γύρω στις 20 μέρες πριν το κλείσιμο της ΕΡΤ…»

ΕΡΤ

"Ήρθε η Έλλη Στάη στο γραφείο μου και μού έφερε ένα κουτί σοκολατάκια, διότι..."

Ο Αιμίλιος Λιάτσος είναι ένα πρόσωπο με μεγάλη τηλεοπτική πορεία για την οποία έχει πολλά να πει. Μερικά από αυτά τα μοιράστηκε με τον Κώστα Τσουρό στην εκπομπή Καλύτερα δεν γίνεται. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα όσα αποκάλυψε ο γνωστός δημοσιογράφος για το παρασκήνιο του κλεισίματος της ΕΡΤ:

«Ήταν 4 το απόγευμα, ήμουν στο γραφείο μου, εργαζόμουν κανονικά και λίγα λεπτά μετά πληροφορήθηκα ότι ο Αντώνης Σαμαράς είχε πάρει την απόφαση να κλείσει την ΕΡΤ.  Δεν είχα κανένα σήμα, κανένα καμπανάκι ότι πάμε να κλείσουμε τη δημόσια τηλεόραση. Θα αποκαλύψω για πρώτη φορά ότι γύρω στις 20 μέρες πριν το κλείσιμο της ΕΡΤ, δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και μου λέει: «Πήγαινε οπωσδήποτε στο Μαξίμου να δεις τον Σαμαρά». Λέω «για ποιο λόγο»; Μου λέει: «Για να στο λέω ξέρω εγώ, πρέπει να πας να δεις τον Σαμαρά». Προφανώς είχε συζητήσει ο Σαμαράς ότι ήταν στις προθέσεις του να κλείσει την ΕΡΤ και ήθελε να με στείλει στο Μαξίμου μπας και αλλάξω του γνώμη. Εγώ δεν πήγα και εκείνο το απόγευμα που έκλεισε, το έμαθα κι εγώ όπως το έμαθες κι εσύ».

Αλήθεια, πώς ήταν εκείνη την εποχή οι σχέσεις του Αιμίλιου Λιάτσου με την Έλλη Στάη; Ισχύει ότι είχαν μεγάλη κόντρα; «Μπούρδες! Η Έλλη ενάμιση μήνα πριν κλείσει η ΕΡΤ ήρθε στο γραφείο μου και μού έφερε ένα κουτί σοκολατάκια, διότι εγώ με προσωπική μου παρέμβαση πίεσα και ανανεώθηκε η σύμβασή της».

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την τηλεόραση -και όχι μόνο- εδώ…