Τέρενς Κουίκ: «Δεν ήταν εύκολη η επιστροφή στη δημοσιογραφία μετά την πολιτική, ευθέως»

Τέρενς Κουίκ

"Με τον Νίκο Χατζηνικολάου δεν υπήρξαμε ποτέ ανταγωνιστές. Υπήρξαμε συναγωνιστές, ποτέ όμως αντίπαλοι" δήλωσε ο Τέρερνς Κουίκ.

Ο Τέρενς Κουίκ βρέθηκε καλεσμένος στο Στούντιο 4, το απόγευμα της Δευτέρας, για να συνομιλήσει με τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο. Μέσα σε όλα, μάλιστα, ο έμπειρος δημοσιογράφος αναφέρθηκε στην επιστροφή από την πολιτική στη δημοσιογραφία και την μακρόχρονη επαγγελματική σχέση με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τέρενς Κουίκ σημείωσε χαρακτηριστικά πως «δεν θα πω ότι ήταν εύκολη η επιστροφή από την πολιτική στην δημοσιογραφία, όχι. Ευθέως. Βεβαίως ο Ιβάν Σαββίδη μου ζήτησε να πάω να το οργανώσουμε λίγο, μαζί με άλλους επιφανείς συναδέλφους, το διοικητικό συμβούλιο και να φτιάξουμε ένα καινούργιο OPEN. Οπότε από εκεί ξεκίνησα πάλι να μπαίνω αλλά προτίμησα να φύγω και να πάω στην Κύπρο όπου ομολογώ ότι είχα μια πολύ μεγάλη επιτυχία σε ένα κανάλι που δεν είχε αφεντικά».

«Με τον Νίκο Χατζηνικολάου δεν υπήρξαμε ποτέ ανταγωνιστές. Υπήρξαμε συναγωνιστές, ποτέ όμως αντίπαλοι. Ο καθένας στη δουλειά του, με πολύ σεβασμό, κάναμε παρέα, μιλάγαμε και δεν σας κρύβω ότι σε πολύ μεγάλες και κρίσιμες στιγμές, που ο ένας είχε την ανάγκη της βοήθειας του άλλου, το έκανα».

«Τον γνώρισα όταν του την έπεσε ο Ανδρέας Παπανδρέου σε μια συνέντευξη τύπου και σηκώθηκα και τον υπερασπίστηκα. Εκεί ήταν η πρώτη μας γνωριμία και τώρα ο Νίκος είναι αυτός που μου έβαλε πλάτες, το εννοώ και συγκινούμαι που το λέω, στην επανένταξη μου στα ελληνικά δημοσιογραφικά δρώμενα μετά από τρία χρόνια που έκανα στην Κύπρο» πρόσθεσε, επίσης, ο Τέρενς Κουίκ στο καθημερινό μαγκαζίνο της δημόσιας τηλεόρασης.