Τένια Μακρή: «Έπαθα το πρώτο μου σοκ όταν είδα τα μαλλιά μου να πέφτουν»

«Η μεταβολή του σώματος ήταν ότι είχα χάσει ένα στήθος, από εκεί και πέρα...»

Η ψυχολόγος Τένια Μακρή μίλησε στην εκπομπή «Γυναίκες» για την περιπέτεια της με τον καρκίνο. Πως τον ανακάλυψε, τι ήταν εκείνο που την απασχόλησε περισσότερο, αλλά και τι άλλαξε στην ίδια.

«Κάθε χρόνο το καλοκαίρι έκανα το check up μου. Εκεί λοιπόν διαπίστωσα ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά με το στήθος μου. Διαπιστώθηκε μετά τις εξετάσεις μου ότι έχω καρκίνο του μαστού και μπήκα στη διαδικασία που υφίστανται οι περισσότερες γυναίκες. Την εγχείρηση, την αφαίρεση, τη χημειοθεραπεία, τις ακτινοβολίες και την παρακολούθηση δια ζωής έκτοτε. Αυτή η διαδικασία είχε σαν αποτέλεσμα να με κάνει να τραβήξω φρένο στη δική μου ζωή. Ένιωσα δηλαδή ότι ζούσα ξέφρενα. Εννοώ, ότι έκανα οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί κανείς για τους άλλους, εκτός από εμένα. Είχα παραγκωνίσει εμένα, όχι την υγεία μου.

Ηρέμησα και άρχισα να βλέπω τις δικές μου συναισθηματικές μεταβολές. Η μεταβολή του σώματος ήταν ότι είχα χάσει ένα στήθος. Από εκεί και πέρα αυτό ήταν για μένα ένδειξη υγείας γιατί έφυγε ένα κομμάτι που ήταν παθολογικό πάνω στο κορμί μου.

Δεν μπορώ να σου πω ότι φοβήθηκα. Ήθελα να ακούσω τι θα πρέπει να κάνω μετά. Είπα στους γιατρούς θα κάνετε ό,τι καλύτερο. Αν διαπιστώσετε ότι έχει κι ο άλλος μου μαστός, κόψ’ τους και τους δύο.»

https://www.youtube.com/embed/8drU86Jz1lo