Τελευταίος εμφανίζεται ο Λούκας στον αποψινό ημιτελικό!

Διαβάστε: Στην 19η θέση εμφανίζεται απόψε η Ελλάδα.

Αυλαία ανοίγει απόψε ο 56ος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision με τον A' ημιτελικό, τον οποίο θα μεταδώσει σε απευθείας σύνδεση από το κλειστό γήπεδο Fortuna Arena του Ντίσελντορφ, η ΝΕΤ στις 22:00!  Ύστερα από κλήρωση, η Ελλάδα εμφανίζεται στην τελευταία, 19η θέση.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών έχει ως εξής: 

1.Πολωνία

2.Νορβηγία

3.Αλβανία

4.Αρμενία

5.Τουρκία

6.Σερβία

7.Ρωσία

8.Ελβετία

9.Γεωργία

10.Φινλανδία

11.Μάλτα

12.Σαν Μαρίνο

13.Κροατία

14.Ισλανδία

15.Ουγγαρία

16.Πορτογαλία

17.Λιθουανία

18.Αζερμπαϊτζάν

19.Ελλάδα

Ο διαγωνισμός θα μεταδοθεί παράλληλα από την ERT HD, στο πλαίσιο των πιλοτικών μεταδόσεων της δημόσιας τηλεόρασης σε υψηλή ευκρίνεια (High Definition), και ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα, την ΕΡΑ 5 και τους 19 Περιφερειακούς Σταθμούς της Ε.ΡΑ, καθώς και από τον επίσημο διαδικτυακό τόπο της ΕΡΤ (www.ert.gr).

Τον σχολιασμό για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο της ΕΡΤ θα κάνει η Μαρία Κοζάκου.

Πριν από κάθε ημιτελικό και τον τελικό, η δημοσιογράφος Λένα Αρώνη θα παρουσιάζει ειδική εκπομπή με τα βίντεο κλιπ των τραγουδιών, που θα διαγωνιστούν σε κάθε βραδιά. Η ίδια θα ανακοινώσει από την Αθήνα τη βαθμολογία που θα δώσει η Ελλάδα στους συμμετέχοντες στη βραδιά του τελικού.

Πώς ψηφίζουμε

Κάθε χώρα έχει δικαίωμα ψήφου μόνο στον ημιτελικό, που διαγωνίζεται το τραγούδι της. Στον 1ο ημιτελικό έχουν, επίσης, δικαίωμα ψήφου το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ισπανία, ενώ στον 2ο η Γαλλία, η Ιταλία και η Γερμανία. Στον τελικό μπορούν να ψηφίσουν όλες οι χώρες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό της Eurovision, ανεξάρτητα από το αν έχουν προκριθεί ή όχι. Οι τηλεθεατές έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν όποιο τραγούδι επιθυμούν, εκτός από τη συμμετοχή της χώρας τους.

Στον μεγάλο τελικό του Σαββάτο θα προκριθούν 10 χώρες από κάθε ημιτελικό, ενώ απευθείας συμμετάσχουν οι «big five» δηλαδή το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ισπανία, καθώς και η Ιταλία, η οποία επιστρέφει στον διαγωνισμό ύστερα από 14 χρόνια απουσίας.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών που θα προκριθούν για τον τελικό, θα προκύψει έπειτα από κληρώσεις που θα γίνουν αμέσως μετά το πέρας του κάθε ημιτελικού.

To zappIT θα είναι κοντά σας για να σας μεταδώσει λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις, ξεκινώντας απόψε με το δικό του live event.