Τελευταίες παραστάσεις για τον «Τρωικό Πόλεμο»

Ο διασημότερος αρχαίος μύθος ζωντανεύει στη σκηνή του Παλλάς.

Εννέα προγραμματισμένες παραστάσεις, έως την Κυριακή 13 Απριλίου, έμειναν για τον «Τρωικό Πόλεμο», το μαγικό υπερθέαμα για μικρούς και μεγάλους που ξεδιπλώνει στη σκηνή του Παλλάς ολόκληρο τον μύθο του Τρωικού Πολέμου, από την Ωραία Ελένη μέχρι τον Δούρειο Ίππο.

Μια παράσταση σαν τοιχογραφία με 25 ηθοποιούς, χορευτές, ακροβάτες, υπό τη σκηνοθετική και χορογραφική καθοδήγηση της Σοφίας Σπυράτου και τα εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια του Μανόλη Παντελιδάκη που αρθρώνονται δημιουργώντας ένα τεράστιο ζωντανό ψηφιδωτό.
Ο λόγος, με την υπογραφή του Στρατή Πασχάλη, ακολουθεί πιστά τις πηγές και τη μυθολογική καταγραφή, με πνοή κι απλότητα.

Όλα συμβαίνουν μέσα σ’ ένα αρχαϊκό όνειρο, ντυμένο με την έξοχη μουσική της Κατερίνας Πολέμη.
Ολύμπιοι θεοί σαν αγάλματα. Ήρωες ρομαντικοί και ανδρείοι του παραμυθιού. Παράξενες αμαζόνες, ελάφια, δέντρα, ποτάμια, μάχες, μονομαχίες, πύργοι, και τελευταίος ένας πελώριος Δούρειος Ίππος που κλείνει την παράσταση θριαμβευτικά.

Ο Πάρις ερωτεύεται την Ελένη, ενώ τους παρακολουθεί η Αφροδίτη με τους ήχους μιας μουσικής γεμάτης κελαϊδίσματα πουλιών. Η Άρτεμις κυνηγάει με το τόξο της, ενώ χρυσά ελάφια τρέχουν στη σκηνή και την πλατεία. Ο Αχιλλέας και ο Έκτορας ξιφομαχούν σαν δυο ρομαντικοί ιππότες. Ο Οδυσσέας απευθύνεται στο κοινό με το χιούμορ και τη σπίθα της εξυπνάδας του. Οι πολεμιστές μάχονται πάνω στους ρυθμούς μιας σύγχρονης ακροβατικής χορογραφίας. Ο Δίας, η Ήρα, ο Ερμής, η Αθηνά, μοιάζοντας με ανάγλυφα σε αρχαία μετώπη, στο πάνω μέρος της σκηνής, παρακολουθούν, σχολιάζουν και συμμετέχουν σε όσα συμβαίνουν στον κόσμο των θνητών.

Όπερα, θέατρο, χοροθέατρο ενώνονται για να προσφέρουν μια σύνθεση από σκηνές που μας θυμίζουν πολλά απ’ όσα γράφτηκαν κι αναπαραστάθηκαν σε όλη την ελληνική κι ευρωπαϊκή τέχνη εμπνευσμένα από τον διασημότερο αρχαίο μύθο μας.

Συντελεστές:
Κείμενο: Στρατής Πασχάλης
Σκηνοθεσία-Χορογραφίες: Σοφία Σπυράτου
Σκηνικά – Κοστούμια: Μανόλης Παντελιδάκης
Μουσική: Κατερίνα Πολέμη
Σχεδιασμός φωτισμών: Ελευθερία Ντεκώ
Aikido: Κώστας Γλούφτσιος
Σπαθογραφίες: Κωνσταντίνος Μπουμπούκης
Βοηθός σκηνοθέτη: Τατιάνα Μύρκου
Βοηθός χορογράφου: Αλέξανδρος Κεϊβανάη

Πρωταγωνιστούν (αλφαβητικά): Αντίνοος Αλμπάνης, Νικόλαος Καραγκιαούρης, Μάξιμος Μουμούρης, Δούκισσα Νομικού, Γιώργος Νούσης, Ντορέττα Παπαδημητρίου.
Μαζί τους: Μαριάννα Λαγουρού, Χλόη Μάντζαρη, Εύη Χατζάκη, Ράνια Φόβου
Και οι: Στράτος Γιαπτσές, Αργύρης Γκαγκάνης, Τάσος Καραχανίδης, Αλέξανδρος Κεϊβανάη, Αλέξανδρος Λασκαράτος, Tadeu Liesenfeld, Κωνσταντίνος Μαγκλάρας, Νικόλας Μακρής, Τζεφ Μαράουϊ, Ανδρέας Μάσσιος, Άρης Παπαδόπουλος, Μαρίνα Σάττι, Ιβάν Σβιτάιλο, Θανάσης Τσιδίμης.

Παραγωγή: Ελληνική Θεαμάτων

Παραστάσεις:
Σάββατο 15.00
Κυριακή: 11.30 και 15.00
Παραστάσεις για σχολεία καθημερινές. Κρατήσεις: 210 5752978 – 2105767193