Τάσος Τρύφωνος: «Υπήρξε πανδαιμόνιο όταν ανακοίνωσαν εμένα, ήθελα να ανοίξει η γη να με καταπιεί»

ΤΑΣΟΣ ΤΡΥΦΩΝΟΣ

"Με ιντριγκάρουν οι επικοινωνιακοί παίκτες που έχουν την "ατάκα". Βαριέμαι αφόρητα τους flat... Tους το λέω κιόλας κατάμουτρα..." δήλωσε ο Τάσος Τρύφωνος

Τον απολαμβάνουμε ως τον αυστηρό παρουσιαστή του Αδύναμου Κρίκου ενώ στην τηλεοπτική του πορεία που μετρά 23 χρόνια, έχει δοκιμαστεί σε πολλές εκπομπές διαφορετικού ύφους . Ο Τάσος Τρύφωνος παραχώρησε συνέντευξη στον Τηλεθεατή και στην Χριστίνα Αλεξίου όπου μεταξύ άλλων μίλησε για το πως του έγινε η πρόταση για τον Αδύναμο Κρίκο, τι είδους παίκτες τον ιντριγκάρουν αλλά και για την υποδοχή των μαθητών όταν καλείται να μιλήσει για το bullying.

Πώς και πότε μπήκε στη ζωή σας «Ο πιο αδύναμος κρίκος»; Πρόταση δική σας στο κανάλι λη του καναλιού σε εσάς; 

Ήταν πρόταση του ΡΙΚ, της δημόσιας τηλεόρασης της Κύπρου. Από το 2012 παρουσίαζα το talk show «Tετ α τετ» στο ΡΙΚ. Το 2017 η διοίκηση του καναλιού αποφάσισε ότι θέλει να εντάξει ένα παιχνίδι γνώσεων στο πρόγραμμά του -ως lead in του κεντρικού δελτίου ειδήσεων. Το σκεπτικό είναι ότι ένα παιχνίδι γνώσεων, βασισμένο σε ένα επιτυχημένο διεθνώς format, ανταποκρινόταν πλήρως στον ρόλο της δημόσιας τηλεόρασης. Υπήρχαν δύο επιλογές: «Ο πιο αδύναμος κρίκος» και το «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;». Τελικά, το κανάλι προχώρησε με το πρώτο.

Παρακολουθούσατε το «παλιό» με την Έλενα Ακρίτα;

Φυσικά. Τότε, μάλιστα, εγώ εργαζόμουν στο MEGA, στην εκπομπή «Prive» με την Έλενα Κατρίτση και, αν θυμάμαι καλά, «ο πιο αδύναμος κρίκος» έπαιζε πριν από την εκπομπή.

Σας προβλημάτισε η σύγκριση;

Εννοείται επειδή σε αυτήν την περίπτωση η παρουσίαση του παιχνιδιού δεν ήταν «άγραφος πίνακας». Είχε μια «βαριά’ και «σημαντική» υπογραφή. Ωστόσο, η ίδια η Έλενα Ακρίτα με ξεμπλόκαρε όταν έψαχνα να βρω το «ρόλο»… Συγκεκριμένα, μου είπε μην αντιγράψεις ούτε εμένα ούτε την Εγγλέζα, καν’το δικό σου.

Ποιοι παίκτες σας ιντριγκάρουν και ποιους… βαριέστε;

Με ιντριγκάρουν οι επικοινωνιακοί παίκτες που έχουν την «ατάκα». Βαριέμαι αφόρητα τους flat… Tους το λέω κιόλας κατάμουτρα και on camera επειδή ο ρόλος το επιτρέπει.

Αλήθεια, σας καλούν σε σχολεία και μιλάτε περί εκφοβισμού; Οι μαθητές πώς σας υποδέχονται;

Ναι, ισχύει αυτό. Πέρυσι το υπουργείο Παιδείας της Κύπρου ξεκίνησε μια μεγάλη καμπάνια ενάντια στο bullying με κεντρικό σύνθημα «Κανείς δεν είναι ο πιο αδύναμος κρίκος» και με κάλεσαν να μιλήσω σε σχολεία μαζί με τον Υπουργό Παιδείας. Ήταν συγκινητική η υποδοχή των μαθητών. Χαρακτηριστικά θυμάμαι πόσο άσχημα ένιωσα όταν ανακοίνωσαν τον υπουργό Παιδείας και υπήρξε ένα χαλαρό χειροκρότημα και μετά το πανδαιμόνιο όταν ανακοίνωσαν εμένα. Ήθελα να ανοίξει η γη να με καταπιεί.