Τάσος Σοφρωνίου για GNTM: «Αυτό που δεν περίμενα και θεώρησα εντελώς παράλογο ήταν η εμμονή με την τοξικότητα»

Τάσος Σοφρωνίου

"Να είσαι έξυπνος, να με "θάψεις" έξυπνα. Το να γίνεσαι η κουτσομπόλα της γειτονιάς, για να υπογράψεις ένα καλύτερο συμβόλαιο..." σχολιάζει ο Τάσος Σοφρωνίου για τους τηλεπαρουσιαστές που έκριναν αρνητικά το GNTM.

Καλεσμένος στη στήλη της Λιλής Πυράκη στην εκπομπή «Breakfast@Star» βρέθηκε ο Τάσος Σοφρωνίου. Ο γνωστός σχεδιαστής μόδας, που φέτος συμμετείχε ως κριτής στο GNTM, μίλησε για την εμπειρία του στον χώρο των περιοδικών, τις συνεργασίες που ξεχώρισε αλλά και την ενόχλησή του από τους ανθρώπους της τηλεόρασης τη φετινή σεζόν.

«Θυμάμαι στα 100 τεύχη του Κλικ είχαμε κάνει 48 φωτογραφίες κι εγώ είχα κάνει 42. Είχαμε όλες τις σούπερ σταρ της εποχής. Η Βίκυ (Καγιά) ήταν τότε στα ξεκινήματά της, Κουλιανού, Δωροθέα και Αλεξάνδρα Μερκούρη. Φοβερές φωτογραφήσεις, πανάκριβες. Πολλές φορές έλεγε ο Κωστόπουλος: θα μου το κλείσετε έτσι που μου το πάτε» αποκαλύπτει ο Τάσος Σοφρωνίου για τις «χρυσές» εποχές των περιοδικών.

Όπως παραδέχεται ο ίδιος, αξέχαστη θα του μείνει η συνεργασία του με την Isabella Blow, την fashion editor της αγγλικής Vogue. «Κατάφερα να τη γνωρίσω και να είμαι ο προσωπικός της βοηθός για 3μιση χρόνια. Ήταν genius» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τι γεύση του άφησε η συμμετοχή του στον τελευταίο κύκλο του GNTM; Ο Τάσος Σοφρωνίου τονίζει: «Έζησα πολύ δυνατές συγκινήσεις. Αυτό που δεν περίμενα και θεώρησα εντελώς παράλογο ήταν η εμμονή με την τοξικότητα. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν την ευθύνη του λόγου τους και ηγούνται προγραμμάτων, που το πρώτο πράγμα που έχουν στο μυαλό τους είναι πώς θα γίνουν πιο τοξικοί για να πάρουν περισσότερο viewing».

«Να είσαι έξυπνος, να με «θάψεις» έξυπνα. Το να γίνεσαι η κουτσομπόλα της γειτονιάς – και μιλάω για τους επαγγελματίες – θεωρώ ότι έχουν ευθύνη. Όταν αυτή η ευθύνη φεύγει και γίνεται ανθρωποφαγία μόνο και μόνο γιατί μπορεί να σε βοηθήσει να υπογράψεις ένα καλύτερο συμβόλαιο, συνυπεύθυνη σε αυτό είναι και οι άνθρωποι που υπογράφουν τα συμβόλαια σε αυτούς τους ανθρώπους» πρόσθεσε κλείνοντας ο Τάσος Σοφρωνίου.