Τάσος Χαλκιάς: «Συνάντησα μια περίεργη συμπεριφορά από την Κιβωτό και τον πατέρα Αντώνιο»

Τάσος Χαλκιάς

"Σε ποιον θα δώσω εγώ τον εαυτό μου να με εγκρίνει;" αναρωτήθηκε ο Τάσος Χαλκιάς.

Ο Τάσος Χαλκιάς παραχώρησε συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής «Γεια σου» και τον δημοσιογράφο Ισίδωρο Φίκαρη με αφορμή τη νέα παράσταση «Ο κύκλος των χαμένων ποιητών» στο θέατρο Βρετάνια. Ο δημοφιλής ηθοποιός αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις πολύκροτες υποθέσεις της Κιβωτού του κόσμου και της Εύας Καϊλή.

Ειδικότερα, ο Τάσος Χαλκιάς υποστήριξε για την υπόθεση του Qatar Gate πως «δεν είναι εύκολο πράγμα ένας άνθρωπος έμπειρος, όπως εγώ, ο οποίος δέχεται την εμπειρία σαν μόρφωση στη ζωή και όχι το πτυχίο, να σοκαριστεί. Αν δεν σοκάρεσαι, βέβαια, δεν σημαίνει ότι δέχεσαι το οτιδήποτε συμβαίνει. Σημαίνει απλώς ότι το περίμενες».

«Δεν μπορεί μη στεναχωριέσαι για την Κιβωτό, η οποία και είναι ακριβώς απέναντι από εκεί που μένω εγώ. Στον πατέρα Αντώνιο είχα πάει και ο ίδιος πολλές φορές με την διάθεση τις προσφοράς και οτιδήποτε μπορώ να κάνω εγώ για τα παιδιά, όπως το να οργανώσω μια παράσταση, ευχαρίστως ήθελα να πάω και να το κάνω. Από την αρχή συνάντησα μια περίεργη συμπεριφορά με την έννοια του ότι «εμείς έχουμε μια επιτροπή, που εγκρίνει τους καλλιτέχνες που θα έρθουν στα παιδιά» και αμέσως με πήρε μια μυρμηγιά. Σε ποιον θα δώσω εγώ τον εαυτό μου να με εγκρίνει; Έρχομαι να σου κάνω μια πρόσφορη κατάσταση και θα με εγκρίνει μια επιτροπή δική σου; Ποιοι είναι αυτοί; Ένα το κρατούμενο».

«Δεύτερον, κάποια ρούχα τα οποία δεν τα θέλαμε κάποια στιγμή ήταν σχεδόν ποτέ φορεμένα. Δεν μπορέσαμε να τα βάλουμε, χοντρύναμε και δεν μας έμπαιναν και πήγαμε να τα δώσουμε στην  Κιβωτό. «Εδώ δεχόμαστε ρούχα μόνο με την κονκάρδα επάνω, μόνο αν είναι ολοκαίνουργια, αλλιώς δεν τα παίρνουμε». Είναι δύο γεγονότατα τα οποία με απομάκρυναν αμέσως από αυτή την κατάσταση» συμπλήρωσε, επίσης, ο Τάσος Χαλκιάς στην ψυχαγωγική εκπομπή της Μαρίας Μπακοδήμου στον ΣΚΑΪ.