Τάσος Χαλκιάς: Η απίστευτη ιστορία με τον Τούρκο παππού του – «Η μαμά μου τον μίσησε»

Τάσος Χαλκιάς

"Η μαμά μου τον ήξερε από φωτογραφίες. Τον μίσησε όσο μπορείς να μισήσει ένας άνθρωπος μέσα από φωτογραφία" ανέφερε ο Τάσος Χαλκιάς.

Ο επιτυχημένος ηθοποιός Τάσος Χαλκιάς μίλησε στο Στούντιο 4 για τη γνωριμία των παππούδων του, τη σχέση της μητέρας του με τον παππού του, και την προσπάθεια του ίδιου να τον βρει όταν βρέθηκε στην Πόλη, σε μια ιστορία που μοιάζει με τηλεοπτικό σενάριο.

«Ο παππούς μου δεν είχε παντρευτεί ποτέ με τη γιαγιά μου. Ήταν Τούρκος και δεν μπορούσαν να παντρευτούν. Δεν ήταν πολύ εύκολο την δεκαετία του 1920. Ήταν ανθηρός ο ελληνισμός στην Κων/πολη και σε πολύ υψηλό επίπεδο, ανάλογος αυτού της Σμύρνης. Στο επίπεδο επικοινωνίας των δύο θρησκειών υπήρχαν πάντα προβλήματα. Ποτέ δεν ήταν μαζί. Ερωτεύτηκαν, έκαναν τη μάνα μου, αλλά ποτέ δεν ήταν μαζί. Όταν είχα πάει με το Εθνικό Θέατρο στην Κων/πολη, έψαξα τον παππού μου με τα δεδομένα που είχα από πληροφορίες της μητέρας μου. Ήταν στο βάθος της Ανατολίας γιατί είχε μαγαζιά στην κεντρική λαχαναγορά στο Τσαρσί» είπε αρχικά ο Τάσος Χαλκιάς.

«Η μαμά μου τον ήξερε από φωτογραφίες. Τον μίσησε όσο μπορείς να μισήσει ένας άνθρωπος μέσα από φωτογραφία. Τις πληροφορίες για να τον βρω στην Κων/πολη μου της έδωσε η γιαγιά μου, όχι η μάνα μου, η οποία δεν το γνώριζε γιατί μπορεί και να με αποκλήρωνε. Όταν σου έχουν ιστορήσει ότι όταν ήσουν 7 μηνών και κουνιόσουν σε μία αιώρα για να κοιμηθείς και κάτι είχες σαν μωρό κι έβαζες τα κλάματα κι ο άλλος σου έδωσε μία κλωτσιά, έφαγες τούμπα κι έφυγες από την κούνια… Όταν εσύ έμαθες πως αυτό έχει συμβεί από το πόδι του πατέρα σου, δεν μπορεί να θέλεις να τον γνωρίσεις… Ήθελα, είχα την περιέργεια να δω ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος, ο οποίος μπορεί σε ένα βρέφος, στο παιδί του να δώσει μια κλωτσιά. Να δω στη φάτσα ποιος είναι κι αν του μοιάζω» είπε ο Τάσος Χαλκιάς περιγράφοντας στη συνέχεια όλη την απίστευτη ιστορία.