Τάσος Χαλκιάς: «Δεν με νοιάζει να κατηγορηθώ ότι έκλεψα κάτι σαν ηθοποιός»

Τάσος Χαλκιάς

"Αυτή η κλεψιά είναι δημιουργική" εξηγεί ο Τάσος Χαλκιάς.

Ο Τάσος Χαλκιάς βρέθηκε καλεσμένος της Νάνσυς Ζαμπέτογλου και του Θανάση Αναγνωστόπουλου το απόγευμα της Τρίτης στο πλατό της εκπομπής Στούντιο 4 στην ΕΡΤ. Μέσα σε όλα, ο δημοφιλής πρωταγωνιστής αναφέρθηκε στη συνεργασία με νεότερους ανθρώπους, ηθοποιούς και σκηνοθέτες καθώς και την διάθεση να φέρει μιμητικά στοιχεία στους ρόλους του.

Πιο συγκεκριμένα, οι Τάσος Χαλκιάς σημείωσε χαρακτηριστικά πως «είμαι από τους ηθοποιούς που δε με νοιάζει αν κατηγορηθώ ότι έκλεψα κάτι. Που συνήθως δεν εύναι και εύκολο να κλέψεις ούτε και κλέβουμε εν τέλει. Ακόμα και αν κάνουμε μιμητικά κάτι το οποίο κάποιος πριν από μας έχει κάνει, γιατί μπορεί να ενταχθεί μέσα στο δικό μας ρόλο αυτή τη στιγμή, αυτή η κλεψιά είναι δημιουργική. Δεν είναι εύκολο πράγμα δηλαδή να το κάνεις γιατί πρέπει να το περάσεις σε σένα και στο ρόλο τον δικό σου. Όχι να μιμηθείς απλώς τι έκανε ο άλλος».

«Οι έμπειροι ηθοποιοί, που έχουν περάσει από ρεπερτόριο και αναμετρήθηκαν με ρόλους κλασικούς, έχουν τη δυνατότητα να ακούν και να γνωρίζουν πως ότι κι αν παράγουν το να ακούσουν κάτι που αφορά τον ρόλο από ένα άλλο στόμα, στο οποίο έχω εμπιστοσύνη, είναι πολύ σημαντικό» πρόσθεσε ο Τάσος Χαλκιάς στο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο της δημόσιας τηλεόρασης. «Είναι ένας χώρος όπου και η παραμικρή εμπειρία σε κάνει πολύ πλούσιο. Ανάλογα πως εισπράττει ο καθένας τον πλούτο μέσα από την εμπειρία του, μπορεί κανείς να έχει πάρει και κάτι παραπάνω από σένα».