Τάσος Χαλκιάς: «Δεν καταλαβαίνω τον σεξισμό στη λέξη ‘κούκλα μου'»

Τάσος Χαλκιάς

Ο Τάσος Χαλκιάς για τον έρωτα, το θέατρο και την πρόσφατη παρεξήγηση με τους δημοσιογράφους

Μία αποκλειστική συνέντευξη στη δημοσιογράφο Όλγα Λαφαζάνη παραχώρησε σήμερα ο Τάσος Χαλκιάς. Ο δημοφιλής ηθοποιός μίλησε στην κάμερα της εκπομπής Happy Day για τους «γεροντοέρωτες», το θέατρο αλλά και την πρόσφατη παρεξήγηση ανάμεσα στον ίδιο και τους δημοσιογράφους.

«Στην εποχή τη δική μου είχαμε έναν τρόπο για να συμπεριφερόμαστε στις γυναίκες, ο οποίος περιείχε πολλά κοσμητικά επίθετα που τις ήταν πραγματικά αφιερωμένα. Όταν λέγαμε σε μία γυναίκα «κούκλα μου», τη βλέπαμε σαν κούκλα και το εννοούσαμε. Και δεν εννοούσαμε κάτω από αυτό τίποτα άλλο» δηλώνει ο ηθοποιός και προσθέτει: «Ακούω κάτι λέξεις που ηχούν στα αυτιά μου περίεργα. Δε μπορώ να αντιληφθώ την έννοια του σεξισμού, όταν λέω σε κάποια κοπέλα «κούκλα μου, τι όμορφη που είσαι;», ότι αυτό είναι σεξιστικό, απαγορευτικό και αισχρό μόνο και μόνο επειδή το 2022 οι Έλληνες πρόσθεσαν ακόμη μία λέξη στο λεξιλόγιό τους».

Όταν ρωτήθηκε για το πρόσφατο περιστατικό με τους δημοσιογράφους έξω από τα δικαστήρια, ο Τάσος Χαλκιάς απαντά: «Συγκεντρωθείτε λιγάκι. Να βγάλεις μία είδηση αλλά μη με ρίξεις και κάτω. Εσείς με εκνευρίσατε, οπότε πάρτε την ευθύνη που σας ανήκει».

Για την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη, με τον οποίο έχει συνεργαστεί στενά στο παρελθόν, ο ηθοποιός ανέφερε: «Πάντα είναι δυσάρεστη κατάσταση, όταν για έναν άνθρωπο με τον οποίο έχεις ζήσει μέσω του επαγγέλματος πάρα πολλά πράγματα, να βρίσκεται στο εδώλιο και εσύ να μαρτυρήσεις ορισμένα πράγματα για αυτόν. Ο Πέτρος για μένα ήταν αγαπητός άνθρωπος πάνω στη δουλειά και για πολλά ζητήματα αλλά για κανένα από αυτά που κατηγορείται».