Τάσος Χαλκιάς: «2,3 εκατομμύρια άνθρωποι είδαν το τελευταίο επεισόδιο» – «Τι είναι αυτοί»;

Ο ηθοποιός μίλησε για τις αρνητικές κριτικές για το «Κάτω Παρτάλι» και την στάση που έχει κρατήσει σε αυτές.

Καλεσμένος στην εκπομπή «Τα λέμε…» ο ηθοποιός μίλησε στον Θανάση Πάτρα για την περιοδεία που ετοιμάζει, τον γάμο του αλλά και το σίριαλ Κάτω Παρτάλι. Ο Τάσος Χαλκιάς μίλησε για όλες τις κουβέντες που έχουν γίνει σχετικά με τις κριτικές για τη δημοφιλή σειρά του MEGA, παρά τη μεγάλη επιτυχία της και αποδοχή από τον κόσμο και εξήγησε τη θέση του για τα όσα έχει πει στο παρελθόν μέσα από συνεντεύξεις και δηλώσεις του…

«Εγώ δεν είμαι από τους ανθρώπους που λέω κάτι και μετά το μαζεύω πίσω, γιατί δεν πρέπει, γιατί δεν είναι ευγενικό, γιατί κάποιον θίξαμε – σιγά, κάποιους θα θίξουμε όπως μας έχουν θίξει και εμάς, ε θα θίξουμε κι εμείς κάποιους σε αυτό τον κόσμο. Ο καθένας με τις αποστάσεις του ή τη θέση του σε απέναντι σε αυτό που ειπώθηκε για αυτόν και αν θέλει αμύνεται, επιτίθεται ή κάνει ό,τι κάνει. Να εξηγηθώ. Όταν υπάρχει μία ύφεση σε έναν εργασιακό τομέα όπως είναι η τηλεόραση για τους ανθρώπους οι οποίοι εργάζονταν σε αυτήν, όπως είναι τα συνεργεία, όπως είναι οι σκηνοθέτες, όπως είναι οι ηθοποιοί, όπως είναι οι φροντιστές, οι παραγωγοί και γενικά…Και ξαφνικά γίνεται μια παραγωγή που δουλεύουν αν μη τι άλλο, το λιγότερο λιγότερο 38 ανθρώποι. Αυτό είναι ένας χώρος εργασίας που άνοιξε. Καταρχήν είναι σεβαστό αυτό και μόνο, ότι άνοιξε ένας χώρος εργασίας.

Από εκεί και πέρα, αυτός ο χώρος εργασίας παρήγαγε ένα προϊόν, αυτό το προϊόν το οποίο παρήχθη ξαφνικά έκανε κάτι, αρέσει σε μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων, κάνει τηλεθεάσεις που σημαίνει αποφέρει και χρήματα στο κανάλι, αποφέρει χαρά στον κόσμο που το βλέπει. Ούτε λίγο, ούτε πολύ στην εκπομπή που μας έκανε ο κ. Πρετεντέρης μας είπε ότι 2.300.000 άτομα είδαν το τελευταίο επεισόδιο. Τί είναι αυτοί; Πανηλίθιοι; Και έρχεσαι εσύ να πεις «αυτή η ηλιθιότητα», «αυτό το Παρτάλι», «τι είναι αυτό το Παρτάλι»; Με γειά σου με χαρά σου.

Εδώ λοιπόν να εξηγηθώ το εξής. Κάποτε υπήρχαν κάποια επαγγέλματα, ο τσαγκάρης – επανέρχονται γιατί η καταστροφή της κοινωνίας θέλει να ξαναφτιάξουμε τα παπούτσια μας να μην πάμε να πάρουμε καινούρια, αλλά στην ουσία κοστίζουν ακριβότερα που το κάνουμε αυτό το πράγμα. Λοιπόν, ενα πάσει περιπτώσει κάποια επαγγέλματα χαθήκαν, φύγανε και κάποια άλλα επαγγέλματα φυτρώσανε. Αν είναι επάγγελμα κάτι να το σεβαστώ, αν είναι κάτι το οποίο πάνω στο πάθημα του αλλουνού ή στη δουλειά του αλλουνού, εσύ βγάζεις λεφτά, αυτό δε το θεωρώ επάγγελμα. Εγώ, προσωπικά, μπορεί να κάνω λάθος. Αλλά δεν κάνω λάθος, είμαι σίγουρος. Εγώ λέω ότι έτσι είναι.

Αν δεν υπήρχα εγώ για να παίζω κάπου, αν δεν υπήρχες εσύ για να κάνεις εκπομπή, τι θα έκρινε αυτός, ποια θα ήταν η δουλειά του; Άρα η δουλειά του υπάρχει γιατί υπάρχω εγώ. Δε μακαρίζεις το Θεό που υπάρχω εγώ, να γράψεις και πέντε πράγματα για να ξανακάνω δουλειά και κάθεται και γράφει κάτι άσχημο. Το οποίο άσχημο, δε στέκει, αν έστεκε…, αντικειμένικά. Το ότι δε σου αρέσει δε σημαίνει τίποτα ρε φίλε. Κι εμένα δε μου αρέσει η πάστα φλώρα, δε την τρώω. Δε λέω μη φάτε πάστα φλώρα. με αυτή την έννοια και εκεί για εμένα είναι συγκεντρωμένο το ενδιαφέρον μου για αυτούς τους ανθρώπους και πουθενά αλλού. Μια χαρά κάνω παρέα και με αυτούς.»

Δείτε όσα είπε για τις αρνητικές κριτικές: