Τάνια Ιακωβίδου: «Δεν έφταιγε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, έφταιγε το κανάλι…»

«Όσες φορές δούλεψα σε ψυχαγωγική ζώνη, δεν ήταν καλές συνεργασίες...»

Η Τάνια Ιακωβίδου διηγήθηκε πως έγινε δημοσιογράφος, μαζεύοντας μόνη της τα χρήματα για να σπουδάσει, μίλησε για το κακό που της έκανε η πολιτική στο επάγγλμά της, αλλά και το τι έφταιξε στην συνεργασία της πίσω στο χρόνο με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου στο «Όμορφος κόσμος το πρωί».

Πώς έγινε δημοσιογράφος:«Ο πατέρας μου είχε λογιστικό γραφείο και με ωθούσε προς τα εκεί. Όταν είχα κάνει την επανάσταση μου στο σπίτι και τους έλεγα ότι θέλω να γίνω δημοσιογράφος, μου έλεγαν ξέχασε το. Εκείνη την εποχή ο πατέρας μου δούλευε στα Κλωστοϋφαντήρια Φαλήρου, ήταν διευθυντής οικονομικών υπηρεσιών. Πήγα και βρήκα τον εργοδότη και του λέω θέλω να γίνω δημοσιογράφος και ο πατέρας μου δεν μου δίνει τα δίδακτρα, θα έρθω να δουλέψω εδώ, να μαζέψω τα λεφτά. Και πήγαινα η τρελή κάθε πρωί στις 6, ζύγιζα τα νήματα και περνούσα ότι τη διαδικασία που κάνουν οι εργάτες, μέχρι και που σχολούσα το μεσημέρι στις 2 -3. Μάζεψα ένα χρόνο τα χρήματα αυτά και πήγα και τελείωσα σχολή δημοσιογραφίας. Έτσι έγινα δημοσιογράφος.»

Η πολιτική: «Έχω αδικηθεί γιατί κάποια στιγμή ασχολήθηκα και με την πολιτική. Όταν έμπλεξα με το κομμάτι της πολιτικής, θεώρησαν πάρα πολλοί ότι δεν δικαιούμαι και δεν μπορώ να είμαι πλέον δημοσιογράφος. Εγώ αυτό το θεωρώ ένα είδος ρατσισμού. Έχασα τη δουλειά μου λόγω της πολιτικής. Όσες πόρτες και αν έχω χτυπήσει θεωρούν ότι είμαι τόσο στιγματισμένη που δεν δικαιούμαι να βρίσκομαι στο χώρο της δημοσιογραφίας επειδή πολιτεύτηκα.»

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου: «Όσες φορές δούλεψα σε ψυχαγωγική ζώνη, δεν ήταν καλές συνεργασίες. Τη συνεργασία με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου δεν θα την έλεγα κακή, δεν ήταν και καλή όμως. Έφταιγε το κανάλι, δεν έφταιγε ο Γρηγόρης. Ο Γρηγόρης ήταν ο παρουσιαστής μιας εκπομπής, από εκεί και πέρα όμως την κεντρική κατεύθυνση για το πως θα πάνε τα πράγματα στην εκπομπή την είχαν αυτοί οι οποίοι ήταν διευθυντές παραγωγής και βεβαίως όλοι οι υψηλά ιστάμενοι του σταθμού. Ο Γρηγόρης σαν παρουσιαστής δεν μπορούσε να παρέμβει στον βαθμό που νόμιζα εγώ ότι παρενέβαινε. Εγώ θεωρώ ότι τον αδίκησα τον Γρηγόρη τότε. Πήγα με τη λογική ότι θα πρέπει να κάνω κάποιες συνεντεύξεις και μάλιστα με είχαν χρεώσει στο δημοσιογραφικό κομμάτι γιατί ήμουν και δημοσιογράφος. Αυτό δεν συνέβη ποτέ! Απλά ήμουν σε μία παρέα, με έβαζαν μέσα σε κάποια παιχνίδια, άντε και μια στο τόσο στη μαγειρική και τους εξηγούσα και τους έλεγα «Ρε παιδιά, μισό λεπτό, με πήρατε με μια λογική, ότι είμαι δημοσιογράφος, ήμουν η μοναδική δημοσιογράφος από τους παρουσιαστές τότε, γιατί ούτε ο Γρηγόρης είναι δημοσιογράφος, ούτε τα άλλα παιδιά της εκπομπής και λέω «γιατί δε με χρησιμοποιείτε;», αυτό ήταν το παράπονο μου τότε.»