Τάκης Παπαματθαίου: «Ο Σάκης Ρουβάς βαφτίστηκε σε μια νύχτα πρωταγωνιστής αρχαίας τραγωδίας»

Τάκης Παπαματθαίου

"Ο κάθε ένας τυχαίος μπορεί να παραστήσει τον ηθοποιό. Χωρίς να έχει τελειώσει μια σχολή τρία χρόνια, χωρίς να έχει πληρώσει τα δίδακτρα, λόγω κάποιων γνωριμιών μπορεί να χώνεται και να παίζει" τονίζει, μέσα σε όλα, ο Τάκης Παπαματθιαίου.

Ο Τάκης Παπαματθαίου παραχώρησε συνέντευξη στην κάμερα του Pop up και τον δημοσιογράφο Ιορδάνη Παπακυριακού με αφορμή την καλοκαιρινή περιοδεία της παράστασης «Η παγίδα». Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην σημερινή «ελευθερία» που διακρίνει το επάγγελμα του ηθοποιού καθώς και το πέρασμα του Σάκη Ρουβά από την αρχαία τραγωδια!

Πιο συγκεκριμένα, ο Τάκης Παπαματθαίου σημείωσε χαρακτηριστικά πως «η ρίζα του κακού στο θέατρο βρίσκεται τελικά, όπως αποδείχθηκε, στην κατάργηση της άδειας εξασκήσεως επαγγέλματος του ηθοποιού. Γιατί δεν υπάρχει σεβασμός. Και δεν υπάρχει σεβασμός γιατί είναι ένα «ελεύθερο επάγγελμα». Ο κάθε ένας τυχαίος μπορεί να παραστήσει τον ηθοποιό. Χωρίς να έχει τελειώσει μια σχολή τρία χρόνια, χωρίς να έχει πληρώσει τα δίδακτρα, λόγω κάποιων γνωριμιών μπορεί να χώνεται και να παίζει».

«Θέλω να αναφέρομαι και ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Αυτό του συμπαθούς, στο είδος που ήταν κάποτε, Σάκη Ρουβά. Ο οποίος ξαφνικά, εν μια νυχτί, βαπτίζεται πρωταγωνιστής σε αρχαία τραγωδία. Στις Βάκχες που έκανε τον Διόνυσο» πρόσθεσε, με σαφήνεια, ο ηθοποιός στη μεσημεριανή εκπομπή της Ηλιάνας Παπαγεωργίου στον Alpha. «Νομίζω ότι ζούμε και βιώνουμε μια παρακμιακή εποχή εδώ και αρκετά χρόνια».

«Η ελαφράδα, όμως, για να μην πω σαχλαμάρα είναι απαραίτητη στη ζωή μας και μας ξεκουράζει…»