Τάκης Γιαννούτσος: «Εκεί τελείωσε, κατάλαβα ότι όλα είναι λάθος»

Τάκης Γιαννούτσος

"Σαφώς και είναι πολύ δύσκολο να προσαρμοστείς στην πολιτική ορθότητα" τονίζει ο Τάκης Γιαννούτσος.

Τάκης Γιαννούτσος και ο Θοδωρής Βαμβακάρης έκαναν ποδαρικό για το 2024 στο πλατό της εκπομπής «Πρωίαν σε είδον» την Δευτέρα στην ΕΡΤ. Μέσα σε όλα, μάλιστα το επιτυχημένο ραδιοφωνικό δίδυμο αναφέρθηκε στην πολιτική ορθότητα και τις αλλαγές που αυτή φέρει στον δημόσιο τους λόγο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τάκης Γιαννούτσος σημείωσε χαρακτηριστικά πως «σαφώς και είναι πολύ δύσκολο να προσαρμοστείς στην πολιτική ορθότητα. Πράγματα τα οποία τα ήξερες, τα έλεγες, τα χρησιμοποιούσες και τα λοιπά βλέπεις ότι ήταν όλα λάθος. Πραγματικά, ήταν προσβλητικά. Οπότε πρέπει να προσαρμοστείς και να είσαι αρκετά πιο κύριος και ευγενικός. Να μην προσβάλλεις δηλαδή τον άλλον με διάφορα αστεία».

«Η αλήθεια είναι πως, άμα ακούσουμε εκπομπές στις οποίες εντελώς αυθόρμητα μπορεί να λέγαμε κάποια πράγματα, τόσο στην τηλεόραση αλλά και στο ραδιόφωνο, θα μπορούσαν σήμερα να θεωρηθούν προσβλητικά αν και ήταν αυθόρμητα. Μπορεί να είναι κιόλας. Πραγματικά για ορισμένα απ’ αυτά εγώ το μετανιώνω» συμπλήρωσε ο Θοδωρής Βαμβακάρης στο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο της ΕΡΤ.

Εν συνεχεία, δε, ο Τάκης Γιαννούτσος παραδέχθηκε πως «έχω αισθανθεί άσχημα και πριν γίνει αυτό το πράγμα τόσο δυνατό. Εγώ χρησιμοποιούσα μια λέξη για κάποιον τον οποίο θεωρούσαμε κάπως. Μια λέξη, όχι πολύ προσβλητική, που τελικά ήταν πάρα πολύ προσβλητική. Με συναντάει μια γυναίκα σε μια βάπτιση και μου λέει: «Σας ακούω πάρα πολλά χρόνια αλλά, όταν θέλετε να πείτε κάτι για κάποιον και τον λέτε έτσι, επειδή έχω μια κόρη έτσι…» και εκεί τελείωσε. Κατάλαβα ότι όλα είναι λάθος. Δηλαδή το 50% της κουβέντας που γίνεται είναι λάθος».