Τα κορίτσια του Booth πήραν θέση για τη Χρυσή Αυγή – «Έχει χιλιάδες πρόσωπα, ζουν ανάμεσά μας»

Booth

"Δεν μπορείς να πάρεις πρέφα πότε μπαίνει ο θεμέλιος λίθος του φασισμού. Έχει χιλιάδες πρόσωπα, έχει πάρα πολλά θύματα".

Μια διαφορετική έναρξη έκαναν τα κορίτσια του The Booth το μεσημέρι της Τετάρτης. Τη μέρα της καταδίκης της Χρυσής Αυγής, οι τέσσερις γυναίκες θέλησαν να τοποθετηθούν ανοικτά για όλα όσα έγιναν.

Κρυσταλλία: «Επιτέλους, καταδικάστηκε η Χρυσή Αυγή, αυτό το μόρφωμα… Κάτι το οποίο άνθισε το ’40 και δεν καταλαβαίνω τον λόγο γιατί ακόμα υφίσταται και υπάρχει. Ναι, είναι μία νίκη, αλλά δεν έχει τελειώσει ακόμα το παιχνίδι».

Σοφία Μουτίδου: «Δεν μπορώ να διανοηθώ τι μηχανισμός λειτούργησε μέσα της, στη μαμά του Φύσσα, πεντέμισι χρόνια να περιμένει το αυτονόητο. Είναι πραγματικά μια υπέροχη μέρα. Η Χρυσή Αυγή δεν είναι κάτι που επειδή καταδικάστηκε τελείωσαν όλα. Ζουν ανάμεσά μας οι πάντες και η μορφή αυτή έχει πολλά πρόσωπα. Δεν μπορείς να πάρεις πρέφα πότε μπαίνει ο θεμέλιος λίθος του φασισμού. Έχει χιλιάδες πρόσωπα, έχει πάρα πολλά θύματα. Και ο Γιακουμάκης και η Τοπαλούδη και ο Ζακ μέρος βίας ήταν».

Πηνελόπη Αναστασοπούλου: «Πρέπει να παίρνουμε θέση. Βλέπετε ότι όταν παίρνουμε θέση γίνονται τεράστιες αλλαγές. Όταν είμαστε ενωμένοι όλοι μαζί, γίνονται πολύ σημαντικά πράγματα. Ο φόβος είναι πολύ ανασταλτικός παράγοντας, μην τον αφήνετε να κατοικεί μέσα σας».

Σοφία Κουρτίδου: «Σήμερα είναι μια μέρα συμβολική. Όμως είναι πολύ σημαντικό όχι να θυμόμαστε μια φορά τον χρόνο τι συμβαίνει. Μιλήστε και πάρτε θέση καθημερινά».