Τα Χριστούγεννα η πρεμιέρα του The Interview! – Η ανακοίνωση της Sony

Η Sony Pictures Entertainment επιβεβαιώνει πως η πολύπαθη ταινία κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη.

 Σε έναν πολυκινηματογράφο του Ντάλας αναμένεται να γίνει ανήμερα των Χριστουγέννων η επίσημη προβολή της κινηματογραφικής ταινίας The Interview της Sony Pictures μόλις λίγες ημέρες μετά αιφνιδιαστική αναβολή της πρεμιέρας της εξ αιτίας της καταστροφικής διαδικτυακής επίθεσης που δέχτηκαν τα πληροφορικά συστήματα της αμερικανικής εταιρείας παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών.

Ο Τιμ Λιγκ ιδρυτής της αλυσίδας των multiplex Alamo Drafthouse με έδρα το Τέξας, έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι η Sony Pictures εξουσιοδότησε την εταιρεία του να προβάλλει την ταινία. Ταυτόχρονα ένας εκπρόσωπος της αλυσίδας των κινηματογραφικών αιθουσών επιβεβαίωσε την είδηση αλλά παραμένει ασαφές σε πόσες αίθουσες θα προβληθεί η αμφιλεγόμενη ταινία. Ένας ακόμη κινηματογράφος στην Ατλάντα, το Plaza Atlanta ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι επίσης θα προβάλει την ταινία. 

Η Sony επιβέβαίωσε τις αναρτήσεις με ανακοίνωση της:

«Ποτέ δεν εγκαταλείψαμε την προσπάθεια να βγει το ‘The Interview’ και είμαστε ενθουσιασμένοι που η ταινία μας ια προβληθεί σε πολυάριθμες αίθουσες την ημέρα των Χριστουγέννων» λέει ο Michael Lynton πρόεδρος και διυεθύνων σύμβουλος της ,Sony Entertainment και προσθέτει «Την ίδια στιγμή, συνεχίζουμε τις προσπάθειες μας να προβληθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερες αίθουσες ώστε να έχει πρόσβαση περισσότερο κοινό».

Η ταινία είναι μια παρωδία που πραγματεύεται ένα σενάριο συνωμοσίας για τη δολοφονία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν και θεωρείται πως προκάλεσε μια σοβαρή κυβερνοεπίθεση κατά των ηλεκτρονικών υπολογιστών της Sony Pictures. Για την διαδικτυακή επίθεση την οποία η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής χαρακτήρισε σοβαρή η Ουάσιγκτον κατηγόρησε το καθεστώς της Βόρειας Κορέας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, huffingtonpost.com