Συγκλονίζει ο Γιώργος Καρκάς: «Στη φυλακή υπήρχαν στιγμές που ένιωθα ψυχικά και πνευματικά ασταθής»

Γιώργος Καρκάς

"Δημοσιοποιούνται τα στοιχεία 29χρονου ημεδαπού για τον βιασμό οδηγού ταξί, λέει και με βλέπω στην τηλεόραση" θυμάται ο Γιώργος Καρκάς.

Στο Στούντιο 4 βρέθηκε καλεσμένος ο Γιώργος Καρκάς, το απόγευμα της Πέμπτης, προκειμένου να μιλήσει για όλα με τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο. Μέσα σε όλα, δε, ο ηθοποιός αναφέρθηκε στην περίοδο που βρέθηκε στη φυλακή κατηγορούμενος για έναν βιασμό που ουδέποτε έπραξε και στη συνέχεια κρίθηκε αθώος.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιώργος Καρκάς σημείωσε χαρακτηριστικά πως «ενώ έχω κάνει όλες τις ψυχολογικές διαδρομές μέσα μου για να αντικρούσω όλα αυτά που εσείς είδατε σε κάποια λεπτά ενός βίντεο, η προσπάθεια η ψυχολογική είναι τεράστια. Σε κάθε σημείο αυτής της ψυχολογικής διαδρομής, τα διακυβεύματα είναι επίσης τεράστια. Θα μείνω στη φυλακή για πολλά χρόνια ή θα βγω; Θα μπορέσω να συνεχίσω τη ζωή μου ή όχι; Ακόμα και να αποδειχθεί ότι είμαι αθώος, έξω θα μου έχουν δημιουργήσει μια δεύτερη φυλακή; Τι θα γίνει;».

«Εκεί πήγε να μου στρίψει, που λέμε λαϊκά. Όταν πιέζεσαι πολύ μέσα στην φυλακή, γιατί η φυσική τάση του ανθρώπου είναι να είναι ελεύθερος, το μυαλό σου κάνει ένα κλακ και σκέφτεσαι το έγκλημα που έχεις κάνει. Όταν όμως φτάνεις σε αυτό το οριακό σημείο επίπεδο σωματικά και ψυχολογικά, είσαι έγκλειστος και δεν έχεις έγκλημα να σκεφτείς, έχοντας ταυτόχρονα με αυτό το αίσθημα της αδικίας και την σκέψη αν θα αποδειχθεί η όχι και αν αποδειχθεί πως θα ζήσω μετά έξω, ήταν ένα πράγμα το οποίο οριακά με έκανε να νιώσω ψυχικά ασταθής κάποιες φορές. Και πνευματικά ασταθής».

«Μέσα σε μια εβδομάδα είχαν δημοσιοποιηθεί τα στοιχεία μου. Στην ουσία μόλις έγιναν οι καταθέσεις στον ανακριτή και στον εισαγγελέα, ήρθε η μεταγωγή και το πρώτο βράδυ που ήμουν στην Τρίπολη, με είδα στην τηλεόραση. Το βλέπω μάλιστα να λέει πως «δημοσιοποιούνται τα στοιχεία 29χρονου ημεδαπού για τον βιασμό οδηγού ταξί». Με βλέπω και αναρωτιέμαι «καλέ, τι λέει;». Μετά κατάλαβα τι έκαναν, τα πρώτα τρία δευτερόλεπτα ήταν το αντανακλαστικό μου να αντιδράσω με γέλιο» πρόσθεσε, επίσης, ο Γιώργος Καρκάς στη νέα τηλεοπτική του συνέντευξη στην ΕΡΤ.