Συγκλονίζει ο Γιάννης Σεβδικαλής: «Στα 21 μου, τα όνειρά μου έκαναν αναστροφή»

Γιάννης Σεβδικαλής

"Έχω χάσει τα δυο μου πόδια, αλλά αυτά που έχω κερδίσει είναι ανεκτίμητα", εξομολογείται ο Γιάννης Σεβδικαλής.

Ο Γιάννης Σεβδικαλής παραδίδει μαθήματα ζωής με μια συγκλονιστική εξομολόγησή του στην εκπομπή Πάμε Δανάη! Ο ίδιος έχασε τα πόδια του μετά από ένα ατύχημα με αμαξοστοιχία, γεγονός που τελικά του έδωσε ώθηση και τώρα τρέχει και κατακτά τα όνειρά του…

«Στα 21 μου, τα όνειρά μου έκαναν αναστροφή. Ανακάλυψα αυτό που θέλω να κάνω για το υπόλοιπο της ζωής μου και αυτό που με κάνει ευτυχισμένο. Αυτό είναι ο αθλητισμός. Ήταν αυτό που ήθελα από έφηβος αλλά λόγω άλλων παραγόντων δεν ήταν εφικτό. Μπορεί κάποιες πόρτες να έκλεισαν τότε, όμως κάποιες άλλες άνοιξαν και με έκαναν ευτυχισμένο και χαρούμενο.

Κάθε φορά που κατακτώ ένα ρεκόρ στον στίβο, είμαι ακόμα πιο σίγουρος πως όλα έγιναν για κάποιον λόγο. Πρακτικά, η καθημερινότητά μου άλλαξε, διότι αυτά που πρέπει να κάνω για να προσέξω τον εαυτό μου, έγιναν λίγο πιο χρονοβόρα. Στην αρχή, βέβαια, ήταν πολύ πιο δύσκολο, όμως όχι ακατόρθωτο και αυτό είναι που έχει σημασία.

Ο τρόπος που αντιλαμβάνομαι και επεξεργάζομαι τα πράγματα άλλαξε μετά το ατύχημα, όπου με χτύπησε ο συρμός του προαστιακού το 2012. Έχω χάσει τα δυο μου πόδια, αλλά αυτά που έχω κερδίσει είναι ανεκτίμητα. Εκτίμησα το δώρο της ζωής και αυτά που υπάρχουν μέσα σε αυτή. Όλα μπορούν να γίνουν, αρκεί να το θέλεις κι εγώ ήθελα πολύ να ζήσω και να κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα.

Η αναπηρία για μένα αποτελεί μέρος της προσωπικότητας και της ταυτότητάς μου. Πλέον, δεν σκέφτομαι αυτά που έχω χάσει, αλλά αυτά που έχω ακόμα», καταλήγει ο Γιάννης Σεβικαλής.