Συγκλονίζει η Ηρώ Μουκίου: «Νοσηλεύτηκα για έναν όγκο στην σπονδυλική μου στήλη, στο νωτιαίο μυελό»

Ηρώ Μουκίου

"Αντιμετώπισα υποβιβασμό στο θέατρο, δεν σε βάζουν ποτέ ίδια με τον άνδρα" εξήγησε, επίσης, η Ηρώ Μουκίου.

Η Ηρώ Μουκίου παραχώρησε συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής «Γεια σου» και τον δημοσιογράφο Ισίδωρο Φίκαρη το μεσημέρι του Σαββάτου με αφορμή τον μονόλογο που παρουσιάζει στο θέατρο Εν Αθήναις. Μέσα σε όλα, δε, η γνωστή ηθοποιός μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στον θεατρικό χώρο λόγω του ότι είναι γυναίκα αλλά και για την σοβαρή περιπέτεια που αντιμετώπισε με την υγεία της.

Ειδικότερα, η Ηρώ Μουκίου σημείωσε χαρακτηριστικά πως «νομίζω ότι όλες οι γυναίκες έχουμε αντιμετωπίσει δυσκολίες στο θέατρο. Το θέατρο κι αυτό είναι ένας ανδροκρατούμενος χώρος. Βεβαίως και γω αντιμετώπισα τον υποβιβασμό, ας το πούμε έτσι, δεν σε βάζουν ποτέ ίδια με τον άνδρα. Ποτέ. Και μισθολογικά».

Έχω ακούσει διάφορα αρνητικά για μένα, όπως «είναι όμορφη άρα και ατάλαντη». Τρόμαξα να την βγάλω από πάνω μου αυτή την ταμπέλα της ομορφιάς, σχεδόν ενοχοποίησα την ομορφιά. Προσπαθούσα να μην βάφομαι, να μην ντύνομαι ώστε σιγά σιγά να βγάλω από πάνω μου την ταμπέλα της ωραίας. Άσε που εγώ δεν θεωρώ τον εαυτό μου ωραία».

«Βέβαια και κλονίστηκε η υγεία μου σε αυτή την δουλειά. Δεν κλονίστηκε όμως από την δουλειά αλλά αρρώστησα αρκετά σοβαρά μια εποχή που ήμουν αναγκασμένη να παίζω στο θέατρο. Νοσηλεύτηκα, είχα έναν όγκο στην σπονδυλική μου στήλη, στο νωτιαίο μυελό και ευτυχώς ήταν καλοήθεια. Δεν ήταν κακοήθεια» συμπλήρωσε, επίσης, η Ηρώ Μουκίου στην εκπομπή της Μαρίας Μπακοδήμου στον ΣΚΑΪ.