Συγκλονίζει η Αρετή Πασχάλη για την επιλόχειο κατάθλιψη: «Πίστευα ότι δεν θα μπορέσω να βγω από τον εφιάλτη που είχα κατρακυλήσει»

Αρετή Πασχάλη

"Ήμουν για 7 μήνες στα τάρταρα, σκοτάδι, έρεβος, μαύρο. Νόμιζα ότι δεν έχω ζωή. Για να το ξεπεράσω όλο αυτό χρειάστηκε πολύς αγώνας με πολλούς τρόπους", εξομολογείται η γνωστή ηθοποιός.

Μία συνέντευξη από κοινού έδωσε η Αρετή Πασχάλη με όλο το καστ της θεατρικής παράστασης «Σεσουάρ για Δολοφόνους» στη Τζένη Θεωνά και την εκπομπή «Μαμά-δες». Η γνωστή ηθοποιός μίλησε ανοιχτά για την επιλόχειο κατάθλιψη την οποία αντιμετώπισε για 7 μήνες από τη γέννηση του παιδιού της, τα συναισθήματα που της προκάλεσε αλλά και τον τρόπο με τον οποίο την ξεπέρασε.

«Είναι αυτός ο εφιάλτης που περνάμε πάρα πολλές μαμάδες μετά τη γέννηση ενός παιδιού, η λεγόμενη επιλόχειος κατάθλιψη από την οποία εγώ πέρασα. Ήμουν για 7 μήνες στα τάρταρα, σκοτάδι, έρεβος, μαύρο. Νόμιζα ότι δεν έχω ζωή», δηλώνει η Αρετή Πασχάλη στην κάμερα της ΕΡΤ.

«Για να το ξεπεράσω όλο αυτό χρειάστηκε πολύς αγώνας με πολλούς τρόπους. Με ειδικούς, με τον σύντροφό μου, την οικογένειά μου και τους φίλους μου, που ήταν πάρα πολύ υποστηρικτικοί. Ήταν 7 μήνες που δεν θα ξεχάσω, ήταν πολύ σκοτεινό αυτό που έζησα και είχα την αίσθηση ότι δεν θα μπορέσω να βγω από τον εφιάλτη που είχα κατρακυλήσει», εξομολογείται η γνωστή ηθοποιός.

«Με την κατάλληλη βοήθεια και τις κατάλληλες κινήσεις μία γυναίκα μπορεί να νιώσει και πάλι υγιής. Από προσωπική εμπειρία μπορώ να πω στις γυναίκες που γίνονται μανούλες να ζητάνε βοήθεια από ψυχολόγο, από τους φίλους και την οικογένειά τους», σημειώνει η Αρετή Πασχάλη για την επιλόχειο κατάθλιψη.