Συγκλονίζει η Αλέξια με την εξομολόγησή της – Η τουρκική εισβολή και η επιστροφή της στην Αμμόχωστο

Αλέξια

Δείτε όλα όσα είπε η Αλέξια.

Στον δημοσιογράφο Κώστα Καρνάκη από τον Alpha Κύπρου μίλησε η Αλέξια. Η συνέντευξη, που δόθηκε για λογαριασμό της εκπομπής “Καλύτερα δε γίνεται”, ήταν άκρως συγκινητική, με τη γνωστή τραγουδίστρια να αναφέρεται στην τουρκική εισβολή του 1974, ενώ θυμήθηκε και τις στιγμές που η ίδια και οι συγγενείς της επισκέφτηκαν το σπίτι τους στην Αμμόχωστο μετά από πάρα πολλά χρόνια.

«Στις 20 Ιουλίου ξυπνήσαμε με σειρήνες. Είναι ο χειρότερος ήχος. Σκληρός, διαπερνά την ψυχή, τα αυτιά, το μυαλό. Κάθε χρόνο που ακούω τις σειρήνες τρομάζω και πάω στο παράθυρο και κοιτάζω να δω αν έχουν έρθει να μας καταλάβουν. Ακούγαμε τους βομβαρδισμούς και είναι θαύμα ότι ζούμε. 46 χρόνια μετά και δεν έχει γίνει τίποτα, είναι αστείο.

Ένιωσα φόβο, χαρά, συγκίνηση και τρόμο όταν άνοιξε η Αμμόχωστος. Χρόνια είχα πόθο να επιστρέψω, νομίζαμε ότι δεν θα πατήσουμε ποτέ στο δρόμο που οδηγεί στο σπίτι μας. Μπήκαμε στην Αμμόχωστο, άλλος αέρας, αναμνήσεις… Εγώ ανακάλυψα το σπίτι μας, μπήκαν οι άλλοι μέσα, εγώ έκατσα απ’ έξω κι έκλαιγα μισή ώρα πριν μπω μέσα», είπε συγκινημένη η Αλέξια.