Συγκλονίζει γνωστός ηθοποιός: «Κινδύνεψα να μείνω τετραπληγικός»

«Δεν έπρεπε ούτε να βήξω, γιατί κοβόταν ο νωτιαίος μυελός»

Ο ηθοποιός Νίκος Μαγδαληνός μίλησε στο περιοδικό Λοιπόν και στην Ρενέ Σαραντινού για τη σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του και τη σημαδιακή ημερομηνία 30 Νοεμβρίου….

[dfp_ads id=236982]

Τι σου έχει συμβεί;
Πήγα να μείνω τετραπληγικός και τη γλίτωσα για 12 ώρες. Χειρουργήθηκα ανήμερα του Αγίου Ανδρέα. Πολύ μεγάλη ταλαιπωρία. Είχα αυχενικό, έκανα επέμβαση στις 30 Νοέμβρη και αν δεν με είχαν χειρουργήσει εκείνη την ημέρα, θα είχε κοπεί ο νιωτιαίος μυελός. Την ημέρα εκείνη που έχουν συμβεί κι άλλα πολλά, προσωπικά ζητήματα. Όταν κοντεύει η 30η Νοεμβρίου, φυλάγομαι απίστευτα πολύ, μου δείχνει σημάδι. Είμαι θρήσκος, το λέω με χαρά και το καμαρώνω.

Τι άλλαξε σ’ εσένα μετά την περιπέτεια με την υγεία σου;
Δεν θα το ξεχάσω ποτέ, ήταν Τετάρτη όταν χειρουργήθηκα και το Σάββατο περπατούσα στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη. Την εγχείρηση μου την έκανε ο Παναγιώτης Σελβιαρίδης, διευθυντής της νευροχειρουργικής του ΑΧΕΠΑ. Μου την έκανε δωρεάν κι εκεί χειρουργήσει πάρα πολύ κόσμο δωρεάν – η ομάδα του είναι ήρωες. Επενέβην το διοικητικό συμβούλιο του Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, έγινε ξαφνικά, δεν γνώριζα τίποτα γιατί δεν μου είχαν πει τίποτα. Αυτοί είναι οι ήρωες της χώρας μας. Χάρη σε αυτόν τον άνθρωπο περπατάω. Όλη η πορεία της ζωής μου άλλαξε μετά, είχα μια πολύ μεγάλη επαγγελματική άνοδο. Όταν μου συνέβη αυτό, ήμουν στην παράσταση «Λωξάντρα». Ξαφνικά, από μαγνητική βρέθηκε ότι αυτό ήταν στο όριο, δεν έπρεπε ούτε να βήξω, γιατί κοβόταν ο νωτιαίος μυελός. Ήμουν στο τελευταίο στάδιο, έπεφτα, δεν με κρατούσαν τα πόδια μου. Είχα πέσει 2-3 φορές από τις σκάλες, αλλά δεν το καταλάβαινα, νόμιζα ότι ήταν κούραση. Μετά μου είπαν ότι μπορεί να έχω σκλήρυνση κατά πλάκας, έκανα τη μαγνητική και την επόμενη μέρα με χειρούργησαν. Ευχαριστώ πολύ το γιατρό μου.