Συγκλονιστικοί Σεργουλόπουλος – Μελιτά: «Ποιος φοβάται να τα πει; Εδώ δεν φοβόμαστε εμείς»

Φώτης Σεργουλόπουλος

"Γιατί μπορεί σε απλά πράγματα, μέσα στη σχέση σου να είσαι με έναν άνθρωπο και να σου λέει "σ' αγαπάω αλλά"...".

Με αφορμή διάφορα γεγονότα που συμβαίνουν αυτές τις μέρες, ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Τζένη Μελιτά είχαν ένα ξεχωριστό σκετς στην έναρξη της εκπομπής τους, «Πρωίαν σε είδον την μεσημβρίαν» και ακολούθησε μια συγκλονιστική τοποθέτηση στη συνέχεια.

Αρχικά, στο σατιρικό κομμάτι στις «Ρόμπες», ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Τζένη Μελιτά έπαιξαν με την χρήση της λέξης «αλλά»:

«Εγώ δεν είμαι ρατσιστής, αλλά…

Το αλλά είναι ένα μαγικό πράγμα στην πρόταση, γιατί λες τι είσαι και το αναιρείς αμέσως. Οπότε είναι ωραίο, διπλωματικό αυτό να το βάλει κάποιος.

Εμένα δεν με ενδιαφέρει τι κάνουν οι γκέι στο κρεβάτι τους, έξω να μην τους βλέπω να φιλιούνται.

Έχω πολλούς φίλους, αλλά… σπίτι τους.

Εγώ δεν είμαι βιαστής, αλλά… η άλλη φορούσε κοντή φούστα.

Να βοηθήσει ο Θεός τον κόσμο που έχει καταπλακωθεί, αλλά όχι και τους άλλους.

Δεν έχει αλλά, πες την αλήθεια, πες τι είσαι.

Να ξέρουμε με ποιους έχουμε να κάνουμε. Ποιος φοβάται να τα πει; Εδώ δεν φοβόμαστε εμείς».

Μετά τους τίτλους αρχής, ο Φώτης Σεργουλόπουλος είπε: «Το σκεφτόμουν όλο το βράδυ αυτό το «αλλά». Λίγο με δυσκόλεψε. Γιατί μπορεί σε απλά πράγματα, μέσα στη σχέση σου να είσαι με έναν άνθρωπο και να σου λέει «σ’ αγαπάω αλλά…». Αυτό το «αλλά» είναι που μπορεί να σε κάνει να μείνεις εκεί μέχρι να του αλλάξει της γνώμη, που δεν θα αλλάξει ποτέ».

Η Τζένη Μελιτά εξομολογήθηκε στη συνέχεια: «Χθες έκανα μια ανάρτηση από τη διάσωση της ελληνικής ΕΜΑΚ στην Τουρκία. Κάποια σχόλια από κάτω, δεν ήταν απλά τραγικά, ήταν για σβήσιμο. Τα έσβησα γιατί εγώ ντρέπομαι που αυτοί λέγονται άνθρωποι».