Συγκινημένος ο Χάρης Ρώμας: «Αν δεν υπήρχαν κάποιοι άνθρωποι σαν εκείνη, δεν θα ‘μουν εδώ αυτή τη στιγμή»

Χάρης Ρώμας

""Τη θυμάμαι με πολλή ευγνωμοσύνη, δεν θα πω "αγάπη", θα πω την αληθινή λέξη, τη σωστή λέξη: με μεγάλη ευγνωμοσύνη", εξομολογείται στην κάμερα ο Χάρης Ρώμας.

Στο αποψινό επεισόδιο του ANT1 Flashback φιλοξενήθηκε ο Χάρης Ρώμας. Ο επιτυχημένος ηθοποιός και σεναριογράφος, με αφορμή το αφιέρωμα της εκπομπής στους αγαπημένους ρόλους μαμάδων και γιαγιάδων από τις σειρές του ΑΝΤ1, αναφέρθηκε στη συνεργασία του με τη Ρένα Βλαχοπούλου στην κωμωδία «Mamma Mia» το 1991.

«Η αείμνηστη Ρένα Βλαχοπούλου, η μεγαλύτερη ίσως κωμική ηθοποιός που έβγαλε η χώρα τον περασμένο αιώνα, είχα την τύχη να με διαλέξει να γράψω για αυτήν και να κάνω τον γιο της», ανέφερε αρχικά ο Χάρης Ρώμας στην κάμερα του ΜΑΚ TV.

«Αυτό που έχει μείνει αξέχαστο σε όλους είναι ότι, επειδή η ίδια έκανε αυτοσχεδιασμούς, εγώ ως νέος συγγραφέας – ήμουν 27 χρονών – ήμουν μανιαμούνιας, τρωγόμουν με τα πάντα. Της έλεγα: εγώ τα έχω γράψει τα λόγια έτσι, θέλω να τα λέτε έτσι», περιγράφει στη συνέχεια.

«Της το ‘πα μία, της το ‘πα δύο… μου έλεγε: καλά-καλά, θα τα πω σωστά. Την όγδοη φορά που της είπα «μα δεν είπατε τα λόγια ακριβώς», μου λέει: παρ’ τα, Σαίξπηρ, να μη σ’ τα χρωστάω! Και με μούτζωσε. Έπεσαν κάτω οι καμεραμάν, γελούσαμε όλοι μαζί», αποκαλύπτει ο Χάρης Ρώμας.

«Τη θυμάμαι με πολλή ευγνωμοσύνη, δεν θα πω «αγάπη», θα πω την αληθινή λέξη, τη σωστή λέξη: με μεγάλη ευγνωμοσύνη. Αν δεν υπήρχαν κάποιοι άνθρωποι σαν τη Βλαχοπούλου, φυσικά δεν θα ‘μουν εδώ αυτή τη στιγμή», εξομολογείται σε άλλο σημείο ο Χάρης Ρώμας εμφανώς συγκινημένος.