Συγκινεί ο Νίκος Συρίγος για την μητέρα του: «Κουβαλάει έναν πολύ μεγάλο σταυρό ο οποίος είναι ασήκωτος»

Νίκος Συρίγος

"Ζητώ στις προσευχές μου κάθε βράδυ να βρεθεί ένας τρόπος να ξανασηκωθεί στα πόδια της" παραδέχεται ο Νίκος Συρίγος.

Καλεσμένος της Βάσως Λασκαράκη βρέθηκε ο Νίκος Συρίγος, το απόγευμα της Κυριακής, στο νέο επεισόδιο της εκπομπής Break στον ΣΚΑΪ. Μέσα σε όλα, μάλιστα, ο δημοσιογράφος μίλησε με τρυφερότητα για την ασθένεια που αντιμετωπίζει η μητέρα του εξηγώντας, παράλληλα, πόσο υστερεί το κράτος προς τους ανθρώπους με αναπηρία.

Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Συρίγος εξομολογήθηκε πως «θεωρώ ότι η μάνα μου κουβαλάει έναν πολύ μεγάλο σταυρό, ο οποίος είναι ασήκωτος. Και το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια δεν μπορεί να κάνει παλαιότερα στη ζωή της (σ.σ. λόγω της σκλήρυνσης κατά πλάκας) είναι βάρος για όλους μας, κυρίως για τον πατέρα μου ο οποίος είναι εκεί δίπλα της από την πρώτη στιγμή μέχρι τώρα. Ουσιαστικά εκείνος είναι που καθορίζει και τη ζωή της μάνας μου που δεν μπορεί να κάνει πράγματα. Για εμάς είναι πολύ μεγάλος σταυρός».

«Επειδή η μάνα μου μας μεγάλωσε με έναν τέτοιο τρόπο που νιώθαμε ότι είναι παντοδύναμη, πολύ δραστήρια, είναι αυτό που ζητάω στις προσευχές μου κάθε βράδυ. Να βρεθεί ένας τρόπος να ξανασηκωθεί στα πόδια της».

«Δεν υπάρχει χώρα για άτομα με αναπηρία. Η χώρα μας είναι ένας μεγάλος Καιάδας. Ρίχνουμε τους ανθρώπους με αναπηρία στον Καιάδα» πρόσθεσε, εν συνεχεία, ο Νίκος Συρίγος στη νέα τηλεοπτική του εξομολόγηση στο μαγκαζίνο του ΣΚΑΪ. «Να πω ότι, όταν πήγα σε ένα ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης, τα χρήματα που μου είπαν να δώσω ήταν σαν να ήμουν εφοπλιστής. Και πάλι θα μου φαίνονταν πολλά. Επίσης, να πω ότι τα ελάχιστα δημόσια κέντρα αποκατάστασης έχουν μια λίστα αναμονής που ξεκινάει από τώρα για να μπει ο άνθρωπος, αν μπει κι αν είναι τυχερός, έναν με ενάμιση χρόνο μετά».