Άννα Μπαλάν: Η ιστορία ζωής της Tik Toker

Άννα Μπαλάν

Τα προβλήματα όρασης, τα δύσκολα παιδικά χρόνια και τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

Χθες, Τετάρτη 20 Οκτωβρίου, η εκπομπή «Super Κατερίνα» τερμάτισε για άλλη μια φορά πρώτη στο δυναμικό κοινό 18-54 με ποσοστό 15,2%. Η Κατερίνα Καινούργιου μας χαρίζει, καθημερινά, το χαμόγελό της απλόχερα στους τηλεθεατές και εκείνοι της δίνουν την πρώτη θέση στον πίνακα τηλεθέασης.

Σήμερα, στην εκπομπή φιλοξενήθηκε η Άννα Μπαλάν. Η Άννα γεννήθηκε στη Μολδαβία, είναι 25 χρόνων, είναι Tik Toker και είναι εκ γενετής τυφλή. Μίλησε στην Κατερίνα Καινούργιου για τα προβλήματα όρασης, τα δύσκολα παιδικά χρόνια και τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

Για τη συνάντησή της με τον Πρωθυπουργό: «Ήταν μια έκπληξη, γιατί όταν με κάλεσαν από το γραφείο του Πρωθυπουργού έπαθα σοκ! Αποδέχτηκα την πρόταση, επισκέφτηκα των Πρωθυπουργό και μιλήσαμε για όλα τα ζητήματα ου υπάρχουν για τους ανθρώπους με αναπηρία και είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένη που κατάφερα και έφτασα μέχρι εκεί».

Για τα δύσκολα παιδικά χρόνια: «Η μητέρα μου όταν ήμουν τριών χρόνων, ήρθε στην Ελλάδα γιατί έπρεπε να εργασθεί. Δυστυχώς με άφησε με τον πατέρα μου, δεν ήθελε, αλλά δεν γινόταν αλλιώς. Ο πατέρας ήταν αλκοολικός και αρκετά βίαιος και μέχρι τα επτά μυ χρόνια δεχόμουν συχνά βία… Στο οικοτροφείο που πήγα στα επτά μου, είχα συχνή επικοινωνία με τη μητέρα μου… Όταν έγινα 10 ετών η μητέρα μου με έφερε στην Ελλάδα και άλλαξε όλη μου η ζωή…»

Τα πρώτα χρόνια στην Ελλάδα: «Πήγα σε Ελληνικό ειδικό σχολείο τυφλών. Με βοήθησε πολύ ο Έλληνας πατριός μου να μάθω ελληνικά και του χρωστάω ένα τεράστιο ευχαριστώ γιατί είχα και έχω μια οικογένεια που με αγκάλιασε απ’ την πρώτη στιγμή και δεν ένιωσα ποτέ ξένη».

Για το Tik Tok: «Προσπαθώ να ενημερώσω του γονείς των παιδιών με αναπηρία, μέσω του Tik Tok, πώς πρέπει να αντιμετωπίζουν τα παιδιά τους».

Τέλος, αναφέρεται στον σύντροφό της: «Αυτό που με έφερε κοντά σε εκείνον είναι το γεγονός ότι δεν με αντιμετώπισε ως άτομο με αναπηρία».