StrEAT Food: Ο Βασίλης Καλλίδης στο Λος Άντζελες!

Βασίλης Καλλίδης

Απόψε στις 22:45 στον ΑΝΤ1.

Απόψε, Τετάρτη 19 Ιουνίου, στο πέμπτο επεισόδιο του «StrEAT food» ο Βασίλης Καλλίδης μας ταξιδεύει στο Λος Άντζελες. Πρώτη μας στάση το διάσημο μπεργκεράδικο «In&Out» για το οποίο ο αστικός μύθος λέει πως οι θαμώνες του «τσακώνονται» για το ποιο είναι το καλύτερο burger!  Δεύτερη μας στάση το Howling Rays και το πιο γευστικό τηγανητό κοτόπουλο. Εκεί, ο Βασίλης Καλλίδης θα δοκιμάσει επίσης και τις πιο καυτερές πιπεριές στον κόσμο. Στο αποψινό επεισόδιο θα κάνουμε επίσης βόλτα με ποδήλατο δίπλα στην παραλία ενώ ο Βασίλης Καλλίδης θα τολμήσει να δοκιμάσει τηγανητές ακρίδες! Τέλος, θα επισκεφθεί ντόπιους και θα τους μαγειρέψει σουτζουκάκια, πολίτικη λαχανοσαλάτα και καρυδόπιτα με σιρόπι σοκολάτας.

Αύριο, Πέμπτη 20 Ιουνίου θα επιστρέψουμε στο Τόκιο γιατί η βόλτα μας στην ιαπωνική πρωτεύουσα και τους θησαυρούς της δεν έχει τελειώσει ακόμη. Ο Βασίλης Καλλίδης θα δοκιμάσει σασίμι και χτένι αλλά και μότσι, το παραδοσιακό ιαπωνικό γλυκό. Στη ψαραγορά θα γευτεί ψαρόσουπα και στρείδι με αχινό ενώ στη συνέχεια του ταξιδιού του στο Τόκιο θα τολμήσει να φάει το περίφημο φούγκου, το «δηλητηριώδες ψάρι». Τέλος, θα γευτεί το πολύ ακριβό σουβλάκι wagyu αλλά και ράμεν. Και σε αυτό το επεισόδιο ο Βασίλης Καλλίδης είναι φιλοξενούμενος σε σπίτι ντόπιων όπου και θα τους μαγειρέψει κοτοπιτάκια με πατατοσαλάτα.

Η εκπομπή «StrEAT Food» αναλαμβάνει να μας ταξιδεύει κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις γεύσεις και τις παραδόσεις όλου του κόσμου. Ξεναγός μας σε αυτό το μοναδικό ταξίδι γαστρονομίας είναι ο Βασίλης Καλλίδης, ο οποίος μας δείχνει νέους τόπους και νέα μέρη, νέες γειτονιές και νέες μυρωδιές συνομιλώντας με ντόπιους, μαγειρεύοντας στις κουζίνες τους ή ακόμη και στη μέση του δρόμου.

Παραδοσιακά προϊόντα και υλικά καθώς και τοπικές συνταγές μας συστήνουν την κουλτούρα διαφορετικών πολιτισμών σε διάφορα μήκη και πλάτη της Γης. Την ίδια στιγμή, ελληνικές συνταγές και γεύσεις ταξιδεύουν με τη σειρά τους έως την άλλη άκρη του κόσμου πρωταγωνιστώντας σε ένα παιχνίδι ανταλλαγής γεύσεων, νοστιμιάς και μυστικών γαστρονομίας.

Ανδρέας Γεωργίου: Με αυτό το κανάλι δεν θέλει να συνεργαστεί! «Επειδή μου αρέσει να μιλάω με αλήθειες…»