Στράτος Τζώρτζογλου: «Είναι τόσο ψέμα να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας»

Στράτος Τζώρτζογλου

"Πόση σαπίλα υπάρχει κάτω από όλο αυτό. Εύχομαι να μάθουμε και για άλλες περιπτώσεις" τόνισε με σαφήνεια Στράτος Τζώρτζογλου!

Καλεσμένος του Θέμη Γεωργαντά βρέθηκε ο Στράτος Τζώρτζογλου, τη νύχτα της Παρασκευής, στο πλατό του After Dark στο OPEN. Πλάι στην αγαπημένη του, Σοφία Μαριόλα, ο δημοφιλής πρωταγωνιστής αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο ελληνικό #metoo και τους συναδέλφους του που ήρθαν στην επιφάνεια για κακοποιητικές συμπεριφορές και σεξουαλικές παρενοχλήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα σε όλα, ο Στράτος Τζώρτζογλου σημείωσε χαρακτηριστικά πως «είναι τόσο ψέμα να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας και να πούμε ότι δεν έχουμε ακούσει, γιατί εγώ ακούω από όταν ήμουν μικρό παιδί. Άνθρωποι κοινοί που δούλευαν καθαρίστριες, φίλες της μάνας μου, η ίδια μου η μάνα, συμμαθήτριες μου στο σχολείο. Άνθρωποι με κύρος, εξουσία και δύναμη να εκβιάζουν καταστάσεις. Εμένα μου συνέβη και στα 21 με το που έγινα διάσημος με την «Φανέλα με το νούμερο 9″. Υπάρχουν πάντα αυτές οι προκλήσεις, πολλές φορές είναι μια κατάσταση που μπορεί να σε φτάσει σε απόγνωση γιατί ξέρεις ότι με ένα τηλέφωνο ο άλλος μπορεί να σου κλείσει όλες τις πόρτες για αυτό που αγαπάς περισσότερο και που έχεις γεννηθεί».

«Είχα ένα σπιτάκι στη Σέριφο το οποίο το πουλούσα κάθε τρεις και λίγο για να κάνω μια παραγωγή και δεν σκεφτόμουν να κερδίσω λεφτά. Στον σταυρό που σου κάνω. Πολλές οικονομικές δυσκολίες, πολλή πίκρα, πολύς πόνος γιατί δεν μπορούσα να ενδώσω. Και λέω «αν ενδώσεις, θα χάσεις ότι πιο πολύτιμο έχεις». Την ψυχή σου, την ελευθερία σου. Ποιος ο λόγος τότε να παραμείνεις σε αυτή την δουλειά, κατεστραμμένος και ανάπηρος. Στη ζωή πρέπει να ποιείς ήθος, στη σκηνή πρέπει να ποιείς ήθος συν λόγο συν πάθος. Να είσαι δηλαδή μια πολύ ολοκληρωμένη προσωπικότητα και οι περισσότεροι έχουν ήδη κάνει εκπτώσεις και ανεβαίνουν μισοί πάνω στη σκηνή».

«Υπάρχει ένα κλίμα αυτής της σεξουαλικής καταποίησης και ελπίζω τα δικαστήρια να βρουν την αλήθεια για τους όποιους ενόχους και νομίζω ότι αυτή είναι η άκρη του παγόβουνου. Δεν βλέπουμε πραγματικά όλο το μέγεθος. Πόση σαπίλα υπάρχει κάτω από όλο αυτό. Εύχομαι να μάθουμε και για άλλες περιπτώσεις» πρόσθεσε ο γνωστός ηθοποιός στη βραδινή εκπομπή του OPEN.