Στους Φάρους της Ελλάδας: το αφιέρωμα του ΣΚΑΪ

Επτά ιστορίες σε επτά διαφορετικά σημεία της Ελλάδας.

Ένα αφιέρωμα σε επτά φάρους της χώρας μας παρουσιάζει το Σάββατο 17 Οκτωβρίου στις 20.00 η τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Το ντοκιμαντέρ εστιάζει στους επιβλητικούς άγρυπνους «φύλακες» της χώρας μας. Οι φάροι της Ελλάδος αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ελληνικής ναυτικής παράδοσης και σημείο αναφοράς για τους ναυτιλλόμενους. Μοναδικά κτίσματα που στέκονται επιβλητικά σε διάφορα σημεία των ηπειρωτικών και νησιωτικών ακτών της χώρας μας εκπέμποντας φως. Οι φαροφύλακες καθημερινά καταβάλλουν ιδιαίτερη προσπάθεια για να προσεγγίσουν τις απόκρημνες περιοχές στις οποίες βρίσκονται. Διανύουν –πολλές φορές περπατώντας – μεγάλες αποστάσεις για να φτάσουν στους απομονωμένους φάρους. Σε πολλές περιπτώσεις – κάτω από άστατες καιρικές συνθήκες – οι φαροφύλακες αναγκάζονται να παραμείνουν και να εργαστούν για μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα στους φάρους.

Το ντοκιμαντέρ που προβάλλει ο ΣΚΑΪ αποτελείται από επτά ιστορίες σε επτά διαφορετικά σημεία της Ελλάδος:

Ακρωτήρι Ταίναρο
Φάρος Κακή Κεφαλή – Χαλκίδα
Ακρωτήριο Μαλέας
Φάρος Μουδάρι – Κύθηρα
Φάρος Κρανάη – Γύθειο
Φάρος του Κάβο Πάπα – Ικαρία
Φάρος Λάκκα – Παξοί

Το ντοκιμαντέρ υπογράφει ο σκηνοθέτης Λεωνίδας Πανονίδης ενώ την φωτογραφική επιμέλεια του αφιερώματος έχει ο διακεκριμένος φωτογράφος Τάσος Βρεττός.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η πραγματοποίηση του αφιερώματος «Στους φάρους της Ελλάδος» επιτεύχθηκε με την αμέριστη υποστήριξη και συνεργασία της υπηρεσίας Φάρων του Πολεμικού Ναυτικού κατά τη διάρκεια της έρευνας και κινηματογράφησης του ντοκιμαντέρ.
Οι φάροι της Ελλάδος άλλωστε αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα σύγχρονα μνημεία της χώρας μας.