Λήδα Πρωτοψάλτη: «Στο θέατρο πήγα κι έκλαψα τους γονείς μου»

Λήδα Πρωτοψάλτη

«Έχω κουραστεί, αλλά το παλεύω ακόμα».

Η ηθοποιός Λήδα Πρωτοψάλτη μίλησε στο Έτοιμο πρωινό για αυτό που τόσα χρόνια θεωρεί ως εστία της, το θέατρο. Οι δάσκαλοι της, τα πρώτα της βήματα, αλλά και οι επιθυμίες στην πορεία της.

[dfp_ads id=236982]

«Εγώ δεν κυνήγησα ούτε τα φώτα, ούτε τα λεφτά, ούτε τίποτα. Ήμουν αδηφάγα ως προς το παίξιμο. Δώσε ρόλο, ό,τι να΄ναι. Ποτέ δεν κουβέντιασα που θα μπει το όνομα μου. Όταν συνεργάστηκα με τον Κατράκη με πήρε ο ίδιος τηλέφωνο και κόντεψε να μου φύγει το ακουστικό από τα χέρια. Ήταν η μαρκίζα του θεάτρου από πάνω Ελληνικό Λαϊκό Θέατρο Μάνος Κατράκης και από κάτω σε πλαίσιο, «Και η Λήδα Πρωτοψάλτη». Κι έμεινα να κοιτάζω. Πήγα και τον ευχαρίστησα μετά. Μου λέει να ευχαριστείς τον εαυτό σου» θυμάται η ηθοποιός.

«Στο θέατρο πήγα και έκλαψα τους γονείς μου. Κάθισα στην πλατεία σε μια γωνιά. Το θέατρο ήταν η εστία μου. Όχι το σπίτι μου. Η εστία μου» λέει η Λήδα Πρωτοψάλτη για το τι σημαίνει το θέατρο για την ίδια.

Τα χρόνια κύλησαν λέει η ηθοποιός, αλλά παραδέχεται πως τώρα έχει κουραστεί: «Τώρα έχω κουραστεί, αλλά το παλεύω ακόμα».

Το όνειρο της πια είναι να συναντήσει ξανά την αδελφή της που μένει στο εξωτερικό και έχει να τη δει 8 χρόνια. Ενώ η ευχή που κάνει για την εαυτό της, είναι «Να κλείσω τα μάτια μου, ήρεμα και καλά. Ένας ωραίος θάνατος είναι ό,τι καλύτερο.»