Στην γειτονιά μας… στα Μανιάτικα, στον Πειραιά

Σάββατο στη 13:00 στον Alpha.

 Το Σάββατο 23 Απριλίου η εκπομπή Στη γειτονιά μας επισκέπτεται τα Μανιάτικα, στον Πειραιά, μια περιοχή που κουβαλά το βάρος μιας πολύ ιδιαίτερης πατρίδας και παράδοσης. Οι Μανιάτες, σκληροί και υπερήφανοι, εξακολουθούν να διατηρούν τις παραδόσεις και την ακεραιότητά τους. Ζυμώνονται, όμως, και με το ιδιαίτερο χρώμα μιας πολυσυλλεκτικής γειτονιάς

Ο κ. Δημήτρης Κυπαρισσάκης, ο γνωστός σε όλους κ. MAX PERRY, ήρθε πριν χρόνια στην περιοχή και άρχισε να χτίζει μια αυτοκρατορία, αυτή της σοκολάτας, η οποία ανθεί ακόμη και στις ημέρες της κρίσης.

Ο Νίκος Ζωιδάκης, ο γνωστός τραγουδοποιός και κουμπάρος του Δημήτρη Κυπαρισσάκη, μας μιλά για τη γνωριμία τους και συνδέει το κρητικό με το μανιάτικο στοιχείο, μέσα από τραγούδια και μαντινάδες που ευφραίνουν την καρδιά!

Ο Θοδωρής Κοτονιάς επισκέπτεται ένα παραδοσιακό μαγαζί, τη Ζωοδόχο Πηγή, και μαζί με τον αδερφικό του φίλο Αλέξανδρο Τσώτση θυμούνται τις εποχές που μεγάλωναν και έπαιζαν εδώ. Χαρακτήρες λαϊκοί και μοναδικοί έδιναν το παρών καθημερινά στο παραδοσιακό αυτό μεζεδοπωλείο.

Ο Γιώργος Σαραντάκος, μιλά για την αγάπη του στην περιοχή, που είναι άμεσα συνδεδεμένη και με τον Ολυμπιακό! Οι άνθρωποι εδώ είναι ντόμπροι και εξακολουθούν να τιμούν το όνομα και τον χαρακτήρα τους.

Ο Νίκος Ορφανός νιώθει τιμή από τον χαρακτηρισμό λαϊκός καλλιτέχνης και μας ταξιδεύει στις εποχές που έπαιζε στα περιβόλια και τις στέρνες, ματώνοντας τα γόνατά του. Τότε που ονειρευόταν να γίνει… περιπτεράς!

Ο Νεκτάριος Σφυράκης θυμάται τις γυναίκες να συζητούν τα απογεύματα στη γειτονιά και τους πρώτους του έρωτες, τότε που το μόνο μέλημα ενός αγοριού ήταν να προασπίζει και να διαφυλάσσει την τιμή της κοπέλας του. Θυμάται ότι εδώ έκανε τα πρώτα του μουσικά βήματα.