Στη Μέκκα της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας

Ο Κώστας Στεφανής ταξιδεύει μέχρι το Detroit, τη “Μέκκα” της αμερικάνικης αυτοκινητοβιομηχανίας το απόψε στο «Traction» στις 19.00 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο Κώστας Στεφανής παρακολουθεί τα αποκαλυπτήρια της νέας Mercedes E-Class, που αναμένεται να κεντρίσει το ενδιαφέρον στην κατηγορία των πολυτελών αυτοκινήτων με τις πέντε εκδόσεις της (Sedan, Station Wagon, Coupe, Cabriolet και AMG-biturbo με 585 ίππους!). 

Πρεμιέρα και για την ιδιαίτερα εντυπωσιακή Mercedes CLA, ένα 4θυρο μικρομεσαίο κουπέ με πολύ δυναμικό ντιζάιν, διαθέσιμο από την ερχόμενη άνοιξη και στην Ελλάδα σε μια άκρως ενδιαφέρουσα τιμή!

Ο ίδιος έγινε ομοίως μάρτυρας της προσπάθειας των τριών “αδερφών” του αμερικάνικου βορρά (Ford, Chevrolet, Chrysler) να παρουσιάσουν μοντέλα με μειωμένη κατανάλωση και χαμηλότερες εκπομπές ρύπων. Δεν έλειψαν όμως και τα πατροπαράδοτα muscle cars και τα θηριώδη SUV και Pick up με τους πολυκύλινδρους κινητήρες και την πληθωρική εμφάνιση!

Αναλυτικά τα θέματα της εκπομπής

Rolls Royce Phantom
Δύο συντάκτες της εκπομπής πηγαίνουν αμέριμνοι να παραλάβουν το «υπηρεσιακό» αυτοκίνητο του Traction, που θα μεταφέρει κάμερες και συνεργείο. Έκπληκτοι βρίσκονται μπροστά σε μια Rolls Royce Phantom και προσπαθούν να καταλάβουν τι πραγματικά έχει συμβεί και ποιός τους κάνει πλάκα…

Peugeot 301 – Route 301!
Τρεις ήπειροι, 18χώρες, 10.000 χιλιόμετρα. Αυτό είναι το Route 301, πίσω από το τιμόνι του νέου Peugeot 301, δύο καραβάνια ξεκινούν ταυτόχρονα τον Βόρειο και τον Νότιο δρόμο, το πρώτο για Μόσχα και το δεύτερο για Καζαμπλάνκα. Ο Κώστας Στεφανής συμμετέχει και το χαίρεται με την καρδιά του!

Hyundai i20 1.1 CRDi
Το i20 είναι ένα πολύ τυχερό αυτοκίνητο. Από τη μία, έρχεται η ανανέωση, που όμως είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό φρεσκάρισμα. Και από την άλλη, αποκτά έναν εξαίρετο κινητήρα diesel 1.100, κάνει τζακ ποτ στην οικονομία και απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας!

Triumph vs Mustang!
Μια κλειστή ορεινή διαδρομή, με γκρέμια και μαύρη άσφαλτο, μια «καραφτιαγμένη» Mustang 550 ίππων και δύο αλήτικα Triumph streetfighters, το αιώνιο κυνήγι του κακού από το καλό (ή και το ανάποδο), ένα απολαυστικό φιλμάκι με ατελείωτες πλαγιολισθήσεις, σούζες και καμένο λάστιχο που αξίζει να δείτε πολλές φορές στη ζωή σας

Rally Dakar
Συστάσεις δεν χρειάζεται, μόνον υπομονή, επιμονή και στρατηγική. Φέτος πρωταγωνιστής ήταν τα απρόοπτα και οι εναλλαγές στην κορυφή ήταν συνεχείς. Ξεκίνησε ανάποδα, από το Περού, για να καταλήξει 15 ημέρες αργότερα στο Σαντιάγκο της Χιλής. Και τελικά, όλα ήρθαν …ανάποδα. Απλά, η σκληρότερη δοκιμασία του πλανήτη σε δύο ή περισσότερους τροχούς..

Διαβάστε ακόμα:

Η Κάτια Δανδουλάκη στο «Όλα για την υγεία μου»