Στη γειτονιά μας: Πρεμιέρα σήμερα στον Alpha

Στις 14:00, με τον Δημήτρη Μάρκο και τη Φωτεινή Πετρογιάννη...

Ο Δημήτρης Μάρκος και η Φωτεινή Πετρογιάννη μετακομίζουν «Στη γειτονιά μας», περπατούν στους δρόμους της, βλέπουν εικόνες, ακούνε ιστορίες και αναζητούν εκείνα τα μέρη και τα πρόσωπα που την κάνουν μοναδική.

Στην πρεμιέρα της εκπομπής, οι παρουσιαστές με συνοδοιπόρο τον συγγραφέα και ερευνητή Βασίλη Πισιμίση, κάνουν βόλτες στα στενά της Τρούμπας και μας μαθαίνουν ιστορίες και γεγονότα μια άλλης εποχής, «αμαρτωλής» αλλά συνάμα και πολύ ρομαντικής.
Ο Σταμάτης Σεμιτέκολο, κάτοικος της Τρούμπας του ’60, μας εξηγεί πόσο περίεργα συνυπήρχαν οι οικογένειες με τους οίκους ανοχής και μας διηγείται ένα προσωπικό του περιστατικό που έχει μείνει στην ιστορία.
Ο Γιάννης Κακουλίδης, ο γνωστός συγγραφέας που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Τρούμπα μας μιλάει για την Μπέμπα, μια γυναίκα που ερωτεύτηκε και που θυμάται πάντα με γλύκα και ευαισθησία.
Επίσης, η συγγραφέας Χρυσηίδα Δημουλίδου, η οποία έχει γράψει βιβλίο αναφερόμενη στις ιστορίες των γυναικών της Τρούμπας, περιγράφει την Τρούμπα του ’60 δίνοντας μας την ατμόσφαιρα της εποχής.
Περπατώντας στα στενά της Τρούμπας συναντήσαμε την ηθοποιό Φωτεινή Μπαξεβάνη η οποία έχει παίξει τον ρόλο της Μαντάμ Παρί στα «Κόκκινα Φανάρια» του Νίκου Μαστοράκη.

Σε ένα γραφικό καφενεδάκι της Τρούμπας, συναντήσαμε τον Σπύρο Αυγερινό. Έναν νέο άνθρωπο με μεγάλη αγάπη για την ρεμπέτικη μουσική. Γνωρίζουμε τον Βαμβακάρη μέσα από τις δικές του αφηγήσεις και βέβαια μας παίζει μπουζούκι τραγουδώντας τραγούδια της Τρούμπας.
Άλλη μία εκπρόσωπος της νέας γενιάς που αποφάσισε να δημιουργήσει στην περιοχή της Τρούμπας, είναι η Ελευθερία Καρδάμη. Με αφορμή την ταινία «Λόλα», άνοιξε τον δικό της χώρο, ως φόρο τιμής στην κινηματογραφική ηρωίδα που υποδύθηκε η αξέχαστη Τζένη Καρέζη.
Επίσης, στη βόλτα μας συναντήσαμε και μια γνήσια Πειραιώτισσα, την Νόνη Δούνια που μας μιλάει για την αγάπη της για την περιοχή και την νέα προσπάθεια που γίνεται εκεί από νέους ανθρώπους.
Τέλος, η εκπομπή «Στη γειτονιά μας», φιλοξενεί την «Άννα» των Κόκκινων Φαναριών, Αλεξάνδρα Λαδικού, η οποία θυμάται και αναπολεί περιστατικά από την ταινία και μας μεταδίδει την ατμόσφαιρα της εποχής.