Στέλιος Νταουσανάκης για Αλίκη Βουγιουκλάκη: «Ανακοίνωσε την αρρώστια σε μία παράσταση, μείναμε όλοι σέκος»

Νταουσανάκης Βουγιουκλάκη

"Μας είχε δώσει μία υπόσχεση ότι θα γίνει καλά και θα την ξανακάνουμε την παράσταση".

Στην κάμερα του «Καλύτερα δε Γίνεται» και τον δημοσιογράφο Κυριάκο Θεοδοσίου μίλησε ο Στέλιος Νταουσακάκης. Ο ηθοποιός που έγινε γνωστός μέσα από τη συμμετοχή του στη σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη «Σαββατογεννημένες» ως συμμαθητής του Λαζάρου (Αργύρης Αγγέλου) θυμάται στιγμές από την Αλίκη Βουγιουκλάκη, με την οποία συνεργάστηκε στην τελευταία παράσταση της αείμνηστης σταρ, τη «Μελωδία της Ευτυχίας».

«Ερχόντουσαν τότε τα παιδιά να δουν από κοντά την Αλίκη και δεν το πίστευαν. Ένιωθαν μεγάλη λατρεία, μεγάλο δέος», ανέφερε αρχικά ο Στέλιος Νταουσανάκης.

«Ήταν τόσα τα παιδάκια, οι κάμερες, μύριζε βιβλίο, ήμασταν σε έναν πολύ ζεστό χώρο και η Αλίκη τόσο λαμπερή. Ήταν ένα φοβερά εορταστικό κλίμα. Το βιβλιοπωλείο ήταν γεμάτο, τα παιδιά περίμεναν να δουν την Αλίκη», θυμάται από την πλευρά της η Μαρία Στάβαρη για τη βραδιά της παρουσίασης των παραμυθιών της Αλίκης τα Χριστούγεννα του 1995.

«Εγώ ήμουν το πιο μικρό παιδί και είχε πάντα μια ανάγκη να με προστατεύει, σαν μαμά μου. Ήμουν τόσο μικρή, δεν ήξερα να διαβάζω. Μας είχε δώσει μία υπόσχεση ότι θα γίνει καλά και θα την ξανακάνουμε την παράσταση», προσθέτει η νεαρή ηθοποιός.

«Ώσπου έφτασε η στιγμή που το ανακοίνωσε σε μία παράσταση στη Θεσσαλονίκη και μείναμε όλοι σέκος», εξομολογείται ο Στέλιος Νταουσανάκης για την αποκάλυψη της αρρώστιας που έκανε η Αλίκη Βουγιουκλάκη την άνοιξη του 1996.

«Η Αλίκη αγαπούσε πάρα πολύ τα παιδιά. Κι εμάς μας αγαπούσε πάρα πολύ, τα παιδάκια που είχαμε παίξει στη Μελωδία της Ευτυχίας», τονίζει ο Στέλιος Νταουσανάκης.