Στέλιος Κρητικός: «Με αυτό που έκανε ο Άρης Σερβετάλης ταρακουνήθηκαν τα στεγανά»

Στέλιος Κρητικός

"Είναι ένας άνθρωπος που είχα την τύχη να συνεργαστώ στο παρελθόν και τον θαυμάζω και τον αγαπώ" δηλώνει, μέσα σε όλα, ο Στέλιος Κρητικός.

Συνέντευξη στη Νάνσυ Παραδεισανού παραχώρησε ο Στέλιος Κρητικός για την εκπομπή «Αυτό είναι Σαββατοκύριακο» στο OPEN. Μέσα σε όλα, ο γνωστός ηθοποιός πήρε σαφή θέση υπέρ του Άρη Σερβετάλη στην πολύκροτη απόφαση του καλλιτέχνη να αποχωρήσει από την παράσταση «Ρινόκερος» στην οποία και πρωταγωνιστούσε για δεύτερη χρονιά.

Πιο συγκεκριμένα, ο Στέλιος Κρητικός σημείωσε χαρακτηριστικά πως «βλέποντας την απάντηση του Άρη είδα να γράφει ότι «εγώ ξεκίνησα από τον Ιούλιο να έχω ενημερώσει τον θίασο, τον σκηνοθέτη, τον διευθυντή και την παραγωγή πως δεν είμαι εμβολιασμένος αλλά σκέφτομαι αν θα κάνω το εμβόλιο και, αν τυχόν γίνει διαχωρισμός, εγώ δεν θα συμμετέχω. Είμαι ανοιχτός και διατεθειμένος και διαθέσιμος στους χρόνους του οποιουδήποτε αντικαταστάτη μου». Το είπε; Το διάβασες; Εγώ το διάβασα».

«Οπότε έτσι ξεκινάει η ιστορία. Πριν πάμε, λοιπόν, στο τέλος της ιστορίας ας δούμε την αρχή πριν σταυρώσουμε κάποιον άνθρωπο. Εγώ γι’ αυτό περίμενα. Είναι ένας άνθρωπος που είχα την τύχη να συνεργαστώ στο παρελθόν και τον θαυμάζω και τον αγαπώ».

«Δεν ευθύνεται ο ίδιος για το κατέβασμα της παράστασης. Δεν ευθύνεται ο ίδιος. Ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και ο κάθε άνθρωπος θα χαρίσει στον ρόλο την μοναδικότητα του. Ουδείς αναντικατάστατος αλλά ουδείς και σαν τον Άρη. Εμένα αυτή είναι η φιλοσοφία μου. Όταν ανεβαίνουμε πάνω στη σκηνή όλοι είμαστε πρώτοι. Με αυτό που έκανε ο Άρης, ναι, λίγο ταρακουνήθηκαν τα δεδομένα και τα στεγανά γιατί ταράζεται λίγο η νηνεμία. Το πιο δύσκολο είναι να είσαι τόσο ώριμος και κατασταλαγμένος στις απόψεις σου και να πεις ότι πιστεύεις αυτό» συμπλήρωσε με σαφήνεια ο Στέλιος Κρητικός. «Πυροβολήσαμε όλοι τον Άρη χωρίς να ξέρουμε την πλευρά του ανθρώπου και πως έχουν γίνει τα γεγονότα».