Στέλιος Κουδουνάρης: «Δεν είχα καθόλου χρήματα, δεν μπορούσα να αγοράσω ούτε εισιτήριο λεωφορείου»

Στέλιος Κουδουνάρης

«Έμπαινα στα λεωφορεία και στεκόμουν κοντά στην πόρτα ώστε αν μπει ελεγκτής να μπορέσω να φύγω γρήγορα», λέει ο Στέλιος Κουδουνάρης.

Στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και τον Αλέξη Μίχα έδωσε συνέντευξη ο Στέλιος Κουδουνάρης. Ο γνωστός σχεδιαστής μίλησε για την συγγνώμη του στην Ανδρομάχη, την πρόταση από γνωστό ριάλιτι, τις οικονομικές δυσκολίες, τα… φέσια των επονύμων και το bullying που βίωσε στην παιδική ηλικία του.

Για το My Style Rocks, ο Στέλιος Κουδουνάρης είπε: «Όταν με πήραν τηλέφωνο από την παράγωγη του My style rocks, στην αρχή ήμουν πολύ αρνητικός. Δεν πίστευα ότι είχα κάποια θέση στην τηλεόραση. Αφού κάναμε κάποια ραντεβού και δοκιμαστικά που πήγαν πολύ καλά, χωρίς να το καταλάβω ξεκίνησα.

Στο πρώτο δοκιμαστικό ήμουν με την Αλεξάνδρα Κατσαΐτη, που είναι κολλητή μου φίλη, και με τον Χάρη Χριστόπουλο, που με έκανε να αισθανθώ πολύ άνετα. Εγώ πήγα έτοιμος να κάνουμε μία σοβαρή συζήτηση με ορολογίες μόδας και εμφανίστηκαν κάποιες κοπέλες ντυμένες πολύ άκυρα και πήγαιναν σε άκυρα μέρη.

Το διασκεδάσαμε πραγματικά και αυτό άρεσε και στους ανθρώπους της παράγωγης, οι οποίοι μας έκλεισαν κατευθείαν ως τριάδα. Ισχύει ότι αντίπαλο πρόγραμμα του My style rocks με διεκδίκησε με περισσότερα χρήματα. Σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον, όπως είναι η τηλεόραση και η μόδα, οι προτάσεις που γίνονται είναι με κάποιο κίνητρο.

Δεν θέλω να απαντήσω στην ερώτηση για το αν έχω πρόταση  από γνωστό ριάλιτι. Δεν έχω συζητήσει κάτι για την επιστροφή του My style rocks. Εύχομαι να επιστρέψει και να είναι πολύ ωραίο. Θα ήθελα να είμαι ξανά στο My style rocks».

Για τη Eurovision και την Ανδρομάχη, ο Στέλιος Κουδουνάρης είπε: «Ήταν πολύ τιμητική η πρόταση που μου έγινε από την Κύπρο και το ΡΙΚ για τη Eurovision. Την Ανδρομάχη την γνώριζα ως καλλιτέχνιδα, γιατί είχαμε συνεργαστεί στο παρελθόν. Χάρηκα πολύ που συνεργαστήκαμε με την Ανδρομάχη για τη Eurovision. Η Ανδρομάχη μου άρεσε πολύ στη Eurovision. Δεν είπα ποτέ ότι θα ζητήσω πίσω το ρούχο που φόρεσε η Ανδρομάχη στη Eurovision.

Ήταν λίγο διαφορετική η τοποθέτηση μου. Ομολογώ ότι τοποθετήθηκα με αφέλεια και της ζήτησα συγγνώμη. Το ρούχο που φόρεσε θα το κρατήσει η ίδια για να θυμάται τον διαγωνισμό. Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι οι σχεδιαστές συνηθίζεται να κρατάνε οι ίδιοι τα ρούχα για τα οποία δεν έχουν αμειφθεί. Εγώ έκανα με χαρά μου το ρούχο της Ανδρομάχης δωρεά στην κυπριακή συμμέτοχη».

Για τα ευτράπελα του επαγγέλματος, αλλά και για στιγμές που τον έφεραν σε αμηχανία, ο Στέλιος Κουδουνάρης αποκάλυψε: «Έχει τύχει να ράψω ρούχα για κάποιον επώνυμο και δεν με πλήρωσε ποτέ. Πληγώθηκα πολύ όταν ένας καλλιτέχνης με τον οποία έκανα και παρέα δεν με πλήρωσε για τα ρούχα που του είχα ράψει. Την περίοδο των capital controls και ενώ είχε σχηματιστεί ένα μεγάλο υπόλοιπο, του ζήτησα να το τακτοποιήσει. Εκείνος μου απάντησε “τί λες ρε Στέλιο; Έχουμε capital controls και περιμένεις να πάρεις και λεφτά;”. Στενοχωρήθηκα πολύ, άλλα δεν το κυνήγησα καθόλου».

Ο Στέλιος Κουδουνάρης μίλησε και για το επίθετό του: «Το επίθετο μου για την Κύπρο ήταν κάπως ασυνήθιστο και περίεργο. Το «Κουδουνάρης» μπορεί κάποιος να το ταυτίσει με τα κουδούνια, οπότε όταν ήμουν μικρός δέχτηκα bullying γι’ αυτό. Μία συμμαθήτρια μου, με είχε κάνει να νιώσω πολύ άσχημα, γιατί μου είχε πει ότι, στο γυμνάσιο θα μας φωνάζουν με τα επίθετα μας και θα γελάνε όλοι με το δικό μου. Το είπα στον πάτερα μου και μου απάντησε ότι, θα λένε «Κουδουνάρης» και όλοι θα καταλαβαίνουν για ποιόν μιλάνε. Τότε αισθάνθηκα μοναδικός».

Για την δύσκολη περίοδο στα οικονομικά του, που πέρασε, ο Στέλιος Κουδουνάρης είπε: «Είχα βιώσει μία περίοδο χωρίς καθόλου χρήματα, που δεν μπορούσα να αγοράσω ούτε εισιτήριο λεωφορείου. Έμπαινα στα λεωφορεία και στεκόμουν κοντά στην πόρτα ώστε αν μπει ελεγκτής να μπορέσω να φύγω γρήγορα».