Στέλιος Διονυσίου: «Δεν ήξερα ότι ο Διαμαντής τραγουδάει, το έμαθα από τα περιοδικά και έπαθα σοκ»

Στέλιος Διονυσίου

"Όταν κοιμόταν ο πατέρας μας, δεν κουνιόταν φύλλο στο σπίτι. Πριν βγει στη σκηνή είχε συγκεκριμένη ιεροτελεστία", θυμάται ο Άγγελος Διονυσίου.

Μία κοινή συνέντευξη στο MEGA Καλημέρα παραχώρησαν τα αδέλφια Διονυσίου. Ο Στέλιος, ο Άγγελος και ο Διαμαντής Διονυσίου μίλησαν στον δημοσιογράφο Κώστα Τσουρό για την πορεία τους στη μουσική και φυσικά για τις αναμνήσεις από τον πατέρα τους, Στράτο.

«Εγώ γεννήθηκα στο πατρικό μας, μεγάλωσα εδώ και γύρισα όταν χώρισα με την πρώην σύζυγό μου. Το πατρικό σπίτι είναι η φωλίτσα σου», δηλώνει ο Στέλιος Διονυσίου.

«Όταν κοιμόταν ο πατέρας μας, μιλούσαμε ψιθυριστά, δεν κουνιόταν φύλλο. Το σπίτι ήταν εκκλησία, νόμος», θυμάται ο Διαμαντής Διονυσίου, με τον Άγγελο Διονυσίου να προσθέτει: «Εγώ ντρεπόμουν να ζητήσω λεφτά από τον πατέρα μου. Έλεγα στη μητέρα μου να του πει να μου δώσει. Του μιλούσα στον πληθυντικό αλλά δεν μου το επέβαλε αυτός».

«Ο Άγγελος έκανε 10 χρόνια καριέρα παράλληλα με τον πατέρα μας με τεράστιες επιτυχίες. Παγκόσμια πρωτοτυπία ήταν αυτό», σημειώνει ο Στέλιος Διονυσίου.

«Τέτοια αγάπη από άνθρωπο για το τραγούδι, τέτοια αφοσίωση δεν έχω ξαναδεί όσα χρόνια δουλεύω. Ο πατέρας μου είχε μια συγκεκριμένη ιεροτελεστία πριν βγει στη σκηνή. Πιπιλούσε μία ασπιρίνη για τις φωνητικές χορδές, είχε ένα ποτηράκι ουίσκι και συγκεκριμένο τρόπο που έβαζε το παντελόνι, για να μην ακουμπήσει κάτω και λερωθεί. Αν πήγαινες και του πετούσες λουλούδια στη σκηνή, μπορεί και να σε σκότωνε», θυμάται ο Άγγελος Διονυσίου.

«Εγώ δεν πρόλαβα να πάρω το οκ από τον πατέρα μου για να ασχοληθώ με το τραγούδι. Το πήρα, όμως, από τα αδέλφια μου», εξομολογείται ο Διαμαντής Διονυσίου.

«Πώς ξεκίνησε η ιστορία με τον Διαμαντή… εκείνη την περίοδο εγώ δούλευα στα Αστέρια στη Γλυφάδα. Μου λέει ένας φίλος: πήγαινε στο περίπτερο και πάρε το τάδε περιοδικό. Και βλέπω σε μία σελίδα: ο Διαμαντής Διονυσίου σε κάποιο μαγαζί στην Πλάκα. Λέω: δεν βλέπω καλά. Δεν ήξερα ότι τραγουδάει, δεν ήξερα τη φωνή του, δεν μας είχε πει τίποτα. Έπαθα σοκ», θυμάται ο Στέλιος Διονυσίου.

«Όταν ξεκινούσα το τραγούδι, είδα τον πατέρα μου στον ύπνο μου και ήταν σαν να μου έλεγε: πάμε, προχώρα. Πήγα στην Αμερική να δουλέψω σε ένα μαγαζί για έναν μήνα και έμεινα 9 χρόνια», αποκαλύπτει ο Διαμαντής Διονυσίου.