Στέφανος Μιχαήλ: «Είναι άσχημο συναίσθημα να βλέπεις την τουρκική σημαία πάνω στον Πενταδάκτυλο»

Στέφανος Μιχαήλ

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε την ιστορία μας και τα δεινά που μας προκάλεσε η τουρκική εισβολή, είναι μία ανοικτή πληγή», λέει ο Στέφανος Μιχαήλ.

Στον αέρα της εκπομπής «Mega Καλημέρα» βγήκε σήμερα ο Στέφανος Μιχαήλ. Ο ηθοποιός μίλησε για τη συμμετοχή του στη σειρά Famagusta και το λόγο που είπε το «ναι».

«Υπάρχει μία μεγάλη ανατροπή για τον Θοδωρή, δεν μπορώ να το προδώσω! Μετά από αυτό που θα συμβεί θα αλλάξουν όλα στη ζωή του, θα έρθουν τούμπα, χειρότερα από τώρα», είπε αρχικά ο Στέφανος Μιχαήλ.

Ο Στέφανος Μιχαήλ είπε στη συνέχεια: «Ο κύριος λόγος που το είπα το «ναι» για τον ρόλο, είναι το κομμάτι το ηθικό και συναισθηματικό. Για μένα το θέμα της εισβολής είναι ένα τεράστιο θέμα και με “κρατάει από τον λαιμό” από τη μέρα που γεννήθηκα. Όταν είδα το δράμα ανθρώπων και άκουσα ιστορίες, και οδηγώντας κάθε μέρα στη Λευκωσία βλέποντας την τουρκική σημαία πάνω στον Πενταδάκτυλο είναι ένα άσχημο συναίσθημα. Ευχαριστώ τα παιδιά που δημιούργησαν αυτή τη σειρά, που έχει ένα τόσο σημαντικό θέμα και μετά που με επέλεξαν να συμμετάσχω. Αυτά τα παιδιά μου έδωσαν την ευκαιρία να γίνω ηθοποιός, τους είμαι ευγνώμων».

Ο Στέφανος Μιχαήλ ανέφερε επίσης: «Ο κόσμος είναι ενθουσιασμένος για πολλούς λόγους. Και για την ιστορία και γι’ αυτό που βγαίνει προς τα έξω. Δυστυχώς, αφήσαμε το θέμα της εισβολής στην Κύπρο να ξεθωριάσει και μέσα από την σειρά την επαναφέραμε στο φως. Είναι λες και την ξαναζούμε. Δεν πρέπει να ξεχνάμε την ιστορία μας και τα δεινά που μας προκάλεσε η τουρκική εισβολή, είναι μία “ανοικτή πληγή”. Υπάρχουν άνθρωποι που 50 χρόνια μετά δεν μπορούν να κοιμηθούν το βράδυ, έχουμε ανθρώπους ξεριζωμένους δίπλα μας, έχουμε ανθρώπους που έχασαν αγαπημένους τους, ανθρώπους αγνοούμενους».