Στεφανία Γουλιώτη: «Υπήρξα μούσα του Λιγνάδη, είχε ένα κομμάτι που δεν το γνωρίζαμε»

Στεφανία Γουλιώτη

Δείτε όλα όσα είπε η Στεφανία Γουλιώτη.

Στην παρέα του «Πάμε Δανάη!» βρέθηκε σήμερα η Στεφανία Γουλιώτη! Η αγαπημένη ηθοποιός μίλησε για την αποχή της από την τηλεόραση και την αγάπη της για το θέατρο, αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις για ένα νέο σίριαλ στο Mega, ενώ μίλησε και για την προσωπική της σχέση με τον Δημήτρη Λιγνάδη, με τον οποίο έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν.

«Η τελευταία φορά που ήμουν στην τηλεόραση ήταν πριν 12 χρόνια, στο “Χαρά αγνοείται” του Mega. Μου έχει λείψει η τηλεόραση, αλλά κυρίως μου έχει λείψει ο κινηματογράφος. Μου έχει λείψει το γύρισμα, άργησα να καταλάβω τη μαγεία του γυρίσματος. Ξεκίνησα να κάνω κινηματογράφο και έλεγα “ναι, αλλά δεν είστε θέατρο εδώ”. Άργησα να καταλάβω πως ο ρυθμός του γυρίσματος έχει μια μαγεία δική του. Όταν με ένα κουμπί μπορείς να μπεις στο Netflix και στον κόσμο όλο, θες να μπεις και εσύ σε τέτοια πράγματα. Έχει αρχίσει αυτό να γίνεται και στην Ελλάδα. Τώρα είμαι σε σοβαρές συζητήσεις για τηλεόραση, για ένα σίριαλ την ερχόμενη σεζόν, και μάλλον θα είμαστε κάτω από την ίδια στέγη. Αλλά ακόμα δεν κάνει να πω. Είμαι μια παρεξηγημένη προσωπικότητα και δεν μου προτείνουν δουλειές γιατί πιστεύουν ότι δε θα δεχτώ», είπε η Στεφανία Γουλιώτη.

Σχολιάζοντας τις διθυραμβικές κριτικές που έχει λάβει, και μάλιστα σε πολύ νεαρή ηλικία, η Στεφανία Γουλιώτη τόνισε ότι «είχα την τύχη να είμαι από πολύ νωρίς με ανθρώπους της τέχνης που δεν αστειεύονταν, και να μάθω τις δυσκολίες αυτής της τέχνης. Οπότε, αν εγώ δεν έχω φύγει από τη θέση μου για να κάνει η τέχνη τη δουλειά της, δεν καταλαβαίνω από διθυραμβικές κριτικές. Το θέατρο δεν έχει να κάνει με απλή διασκέδαση. Είναι μια άλλη επικοινωνία, έχει να κάνει με το μυστήριο της ζωής, είναι ένας τρόπος να έρθεις σε επαφή με τον κρυμμένο εαυτό σου. Το θέατρο στα βγάζει προς τα έξω αυτά. Μετά τους μεγάλους ρόλους έπαιξα και μικρότερους. Το να παίζεις από μικρούς ρόλους σε μεγαλύτερους, στην Επίδαυρο ή οπουδήποτε, είναι η ζωή του θεάτρου».

«Τα δικά μου σκοτάδια τα αντιμετωπίζω με ψυχοθεραπεία. Έχω την τύχη να ασχολούμαι με αυτά τα κείμενα που σου θυμίζουν ποια είναι η ζωή. Αυτό που κάνει αυτή η κοινωνία, που σου φωνάζει να τρέχεις για το χρήμα και την επιτυχία, είναι και ο λόγος που ακούμε για τα ανοίγματα σε εστίαση, τουρισμό και τον πολιτισμό τον έχουν αφήσει προς το τέλος. Είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης και αυτό είναι τρομερά θλιβερό», σημείωσε.

Αναφερόμενη στο κίνημα #MeToo στην Ελλάδα, η Στεφανία Γουλιώτη είπε ότι «Με όλο το σεβασμό στους ανθρώπους που κατάφεραν να επικοινωνήσουν τα σκοτάδια που έζησαν, είναι κάτι που θα ήθελα να είχε συμβεί νωρίτερα. Έπρεπε να έχουμε κινητοποιηθεί νωρίτερα. Υπήρξε μεγάλη καταπίεση και καλώς βγήκε προς τα έξω και έγινε αυτό που έγινε».

«Έχω συνεργαστεί με τον Δημήτρη Λιγνάδη. Οι άνθρωποι δεν είμαστε ένα πράγμα. Για το καλλιτεχνικό του όραμα, υπήρξε μια περίοδος που υπήρξα η μούσα του. Και γοητεύτηκα από το όραμά του για το θέατρο. Νομίζεις ότι ξέρεις τον άλλο και δεν τον ξέρεις. Ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε ένα κομμάτι που δεν το γνωρίζαμε. Γνωρίζαμε για τη σεξουαλική του ταυτότητα, που δεν μας αφορά. Αλλά όσα έγιναν γνωστά δεν τα γνωρίζαμε. Δεν ξέρουμε τα σκοτάδια του καθενός», τόνισε η ίδια σχετικά με τη συνεργασία της με τον Δημήτρη Λιγνάδη.

«Περιμένω να αποφανθεί η δικαιοσύνη, και είναι και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή. Αυτή τη στιγμή για τον Δημήτρη Λιγνάδη έχει βγει προς τα έξω ένα εγκληματικό του κομμάτι. Ποτέ δε συνδέθηκα με αυτό το κομμάτι του. Ήμουν σε εκπομπή και μίλησα για κακοποιητική συμπεριφορά γιατρού. Ήμουν μόνη μου μέσα στο ιατρείο του και δεν βγήκα να μιλήσω σε κανέναν και θεώρησα ότι κάνω λάθος. Μετά την εμφάνισή μου αυτή, μου έστειλαν μηνύματα πολλές γυναίκες για κακοποιητικές συμπεριφορές γιατρών. Είναι η ώρα που πρέπει να ξέρουν όλοι οι άνθρωποι ότι μπορούν να μιλήσουν», πρόσθεσε στο ίδιο θέμα.

«Το καλοκαίρι γίνεται μια ωραία δουλειά από τον Κωνσταντίνο Ρήγο στην Επίδαυρο. Θα είμαι με 16 23χρονα αγόρια που θα πρέπει να τα ανταγωνιστώ σε δύναμη καις την ενέργειά τους. Είναι οι Ιππείς του Αριστοφάνη. Το χειμώνα θα έχουμε τη “Φαίδρα” στο θέατρο Προσκήνιο. Η παράσταση αυτή καταφέρνει και πιάνει ένα πολύ ενδιαφέρον αισθητικό αποτέλεσμα. Και η μεγάλη μου αγάπη που ασχολούμαι αυτό τον καιρό είναι η διδασκαλία, που με ενδιαφέρει πολύ στον τομέα της υποκριτικής. Διδάσκω αρχαίο δράμα στη δραματική σχολή Ακαδημία Τεχνών 100. Γίνεται μια πολλή δυνατή προσπάθεια», ανέφερε η ίδια σχετικά με τα επαγγελματικά της.

«Υπάρχουν άνθρωποι που επιλέγουν πώς θα κάνουν τη μικρή τους επανάσταση. Εγώ το κάνω μέσω της προσωπικής μου ζωής. Δεν ακολουθώ τους κανόνες που πια έχουν επικρατήσει, ότι για να υπάρχει προσωπική ζωή πρέπει να την κοινοποιήσω και να την ξέρει ο κόσμος», σχολίασε τέλος σχετικά με την προσωπική της ζωή.