Σταύρος Ζαλμάς για Άγγιγμα Ψυχής: «Είχαμε θέματα τότε, η εκκλησία ζητούσε να βλέπει τα σενάρια»

Σταύρος Ζαλμάς

«Αγαπάω τον φακό και με αγαπά και αυτός αλλά φοβάμαι τη μεγάλη έκθεση», λέει ο Σταύρος Ζαλμάς.

Καλεσμένος στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη ήταν σήμερα ο Σταύρος Ζαλμάς. Ο αγαπημένος ηθοποιός μίλησε για την καριέρα του, αλλά και για τα θέματα που είχαν προκύψει με το Άγγιγμα Ψυχής.

«Η μυθοπλασία ξαναγύρισε στην τηλεόραση πριν από ένα ή δύο χρόνια λόγω της κρίσης και πολλών άλλων θεμάτων. Τον αγαπώ πολύ τον φακό και με αγαπάει και αυτός και την αγαπώ πολύ τη δουλειά μπροστά στην κάμερα και με γοητεύει. Το πρώτο σήριαλ που έκανα (σ.σ. ‘Άφρικα’ στο MEGA τη σεζόν 1992-1993), δεν ήταν η πρώτη μου δουλειά. Ήμουν ήδη 12 χρόνια ηθοποιός όταν έκανα το πρώτο μου σήριαλ, και στον κινηματόγραφο και στο θέατρο, όταν προέκυψε η σειρά. Τον ρόλο τον πήρα γιατί μου είπαν ότι θα πάμε στην Αφρική για δύο μήνες. Ήταν γοητευτικό στο μυαλό μου να ταξιδέψω στην Αφρική», είπε αρχικά ο Σταύρος

Ο Σταύρος Ζαλμάς είπε στη συνέχεια: «Πάντα φρόντιζα να κάνω λογική χρήση της τηλεόρασης, για παράδειγμα ένα σήριαλ κάθε τρία χρόνια. Τη φοβάμαι την τηλεόραση, σε βάζει σε κάθε σπίτι και είναι πολύ. Ένα σήριαλ είναι σαν να παίζεις σε 20 κινηματογραφικές ταινίες. Τη φοβούμουν τη μεγάλη έκθεση. Δεν έκανα μια δουλειά απλά για να την κάνω και να βγάλω χρήματα. Έπρεπε να μου αρέσει, να με γοητεύει. Πάντα υπήρχε ένα ένστικτο που μου έλεγε αυτήν τη δουλειά πρέπει να την κάνεις, αυτήν όχι και με έχει ανταμείψει μέχρι τώρα».

Αναφερόμενος στο «Άγγιγμα Ψυχής», ο Σταύρος Ζαλμάς είπε: «Είχαν δημιουργηθεί θέματα. Η εκκλησία αντιμετώπιζε εξαρχής τη δουλειά αυτήν με δυσπιστία και καχυποψία μήπως προσβάλουμε το θρησκευτικό αίσθημα της κοινωνίας ή εκθέσουμε την ίδια την εκκλησιά. Ήμασταν σε επικοινωνία μαζί τους και ζητούσαν να δουν και τα σενάρια. Εμείς ήμασταν στο πλαίσιο να μην προσβάλουμε το θρησκευτικό αίσθημα του κόσμου. Έκανε επιτυχία γιατί ο κόσμος θέλει να δει έναν εμποδισμένο έρωτα, εκεί στηρίζεται όλο το μελό».

Κλείνοντας, ο Σταύρος Ζαλμάς ανέφερε: «Όταν κάνεις δύο πράγματα είσαι σε έναν εκνευρισμό, δεν απολαμβάνεις τίποτα από αυτά που κάνεις, τα κάνεις όλα με άγχος να τα προλάβεις. Θέλω να απολαμβάνω τα πράγματα, χαίρομαι πολύ με τη δουλειά που κάνω και απολαμβάνω και την επιτυχία της».