Σταύρος Ζαλμάς: «Διάβασα σε ένα περιοδικό ότι πάσχω από AIDS»

Σταύρος Ζαλμάς

«Θύμωσα και δεν ξανασχολήθηκα άλλα θα έπρεπε να έχω κάνει μήνυση», λέει ο Σταύρος Ζαλμάς.

Στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και τον Αλέξη Μίχα έδωσε συνέντευξη ο Σταύρος Ζαλμάς. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε, μεταξύ άλλων, και για τα κακόβουλα δημοσιεύματα.

«Όσο ήμουν τραπεζικός υπάλληλος είχα ψυχοσωματικά προβλήματα τα οποία εξαφανίστηκαν λίγους μήνες αφού παραιτήθηκα. Η φυματίωση μου οφειλόταν στο ότι δεν περνούσα καθόλου καλά. Πριν αρχίσω να κάνω τηλεόραση, έκανα 12 χρονιά θέατρο. Συμμετείχα στη σειρά Άφρικα μόνο για το ταξίδι στην Αφρική. Όταν άρχισε να προβάλλεται το Άφρικα οι αντιδράσεις του κόσμου ήταν αποθεωτικές και εγώ είχα συνηθίσει να είμαι στην αφάνεια.

Μου έχει τύχει να είναι κόσμος έξω από την πόρτα του σπιτιού μου στις 4 το πρωί, να παρακολουθούν το τηλέφωνο μου, να με τραβάνε από τα ρούχα στον δρόμο. Για τον ρόλο του ιερωμένου στο Άγγιγμα ψυχής μελέτησα πολύ, αν και είχα κάποιες μνήμες από τον αδερφό του πάππου μου, που ήταν ιερομόναχος και αρχιμανδρίτης. Είχε πολεμηθεί πολύ το Άγγιγμα ψυχής και εγώ προσωπικά», είπε αρχικά ο Σταύρος Ζαλμάς.

Ο Σταύρος Ζαλμάς είπε στη συνέχεια: «Ένας μουσικοδιδάσκαλος είχε εντολή από τον μητροπολίτη Μεξικό να κάνει ένα cd με ψαλμωδίες που θα συμμετείχα. Η Ιερά Συνοδός δεν του έδωσε ποτέ την άδεια σε ένα μουσικοδιδάσκαλο να κυκλοφορήσει το cd γιατί είχε επιλέξει έμενα να διαβάζω τροπάρια. Ήμουν στο αεροπλάνο και έπεσε ένα περιοδικό στα χέρια μου και διάβασα ότι πάσχω από Aids. Θύμωσα και δεν ξανασχολήθηκα άλλα θα έπρεπε να έχω κάνει μήνυση».

Για το όνειρο του που έκανε πραγματικότητα, ο Σταύρος Ζαλμάς ανέφερε: «Ήταν το παιδικό μου όνειρο να ζω σε σκάφος και το πραγματοποίησα. Μεγαλώνουμε και θέλω έκτος από τη δουλειά να πω ότι έχω ζήσει κιόλας. Δεν κρύβω την ηλικία μου. Είμαι 64 ετών. Είμαι πολύ χαρούμενος που ξαναγυρίζω στην τηλεόραση με πρωταγωνιστικό ρολό και είμαι σε μία υπέροχη ομάδα ηθοποιών».